Швидкий рецепт яблучного пирога
(покроковий рецепт з фото)
Яблучний пиріг з карамеллю і хрусткою скоринкою - це класичний американський десерт. Чудовий запах спецій і смачний пиріг. Розповідаю, як приготувати швидкий рецепт яблучного пирога.
Смачний яблучний пиріг до чаю - звучить заманливо і дуже апетитно. Додайте до карамельної начинці волоські горіхи. Не шкодуйте спецій, особливо корицю, адже вона так добре підкреслює смак яблук. Готовий пиріг трохи остудіть, наріжте шматочками і подавайте з кулькою ванільного морозива.
- Яблука - 5 штук
- Борошно - 1/4 склянки
- Коричневий цукор - 0, 5 склянки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
- Тісто - 0, 5 кілограма
- Вершкове масло - 8 Ст. Ложок
- Грецькі горіхи - 1 Склянка
1. У сковороду викладіть 4 столові ложки вершкового масла, додайте корицю (0, 5 ложки), мускатний горіх, цукор.
2. Варіть карамельний соус до утворення однорідної і тягучою суміші, помішуйте лопаткою.
3. Подрібніть трохи волоські горіхи, потім викладіть їх в сковороду і перемішайте.
4. Вимийте і очистіть яблука, наріжте їх тонкими часточками і перекладіть в миску, додайте борошно, що залишилася корицю, перемішайте. Викладіть яблука в сковороду і перемішайте.
5. Розділити тісто 2 частини, розкачайте за формою. Покладіть одну частину в форму для випічки, сформуйте бортики.
6. Викладіть всередину яблучну начинку, вершкове масло наріжте шматочками і розподіліть.
7. Другу частину тіста викладіть на начинку і защипніть краю, зробіть кілька надрізів, щоб виходила пара. Накрийте пиріг фольгою.
8. Випікайте пиріг під фольгою в розігрітому до 180 градусів духовці 35 хвилин, потім приберіть фольгу і запікайте ще 20-25 хвилин. Смачного!