Тісто для яблучного пирога
(покроковий рецепт з фото)
Хочу порекомендувати вам дуже простий і неймовірно апетитний варіант, як приготувати тісто для яблучного пирога. Хрустке, смачне ... Воно буквально тане в роті. Дуже рекомендую спробувати!
Приготувати це тісто для яблучного пирога в домашніх умовах досить просто, а головне, що вам буде потрібно мінімум необхідних інгредієнтів. Бажано зробити заготовки як мінімум за 1 годину до початку процесу випічки, щоб тісто відлежатися в холодильнику. Якщо під рукою не виявилося вершкового масла, можна спробувати замінити його маргарином.
- Вершкове масло - 200 грам
- Борошно - 2.5 склянки
- Сіль - 0.5 чайних ложки
- Яйце - 1 штука
- Вода крижана - 1 Склянка (приблизно)
1. У глибоку миску просійте борошно з сіллю. Холодне вершкове масло наріжте невеликими кубиками.
2. Викладіть масло в борошно, подрібніть все в крихту. Можна використовувати для цього толкушку, а можна порубати ножем.
3. Поступово вливайте крижану воду і замішують однорідне тісто. Точна кількість води, який буде потрібно в рецепті приготування тіста для яблучного пирога, вказати складно. Розділити тісто 2 кульки (один трохи більше), упакуйте їх у плівку і відправте в холодильник.
4. Після викладіть більший кульку на присипану борошном поверхню, розкачайте його тонко. Викладіть у жароміцних форму, вирівнювання кінець.
5. Відокремте акуратно білок від жовтка. Останній відкладіть, а білок збийте. За допомогою пензлика промажьте корж, попередньо зробивши проколи виделкою по всій поверхні.
6. Тепер викладіть начинку.
7. Час, що залишився тісто для яблучного пирога в домашніх умовах треба розкачати досить тонко і нарізати смужками.
8. Викладайте полосочки, сплітаючи їх між собою.
9. Змастіть верх жовтком, відправте форму в розігріту до 220 градусів духовку на 15 хвилин. Потім знизьте температуру до 180 градусів і залиште пиріг випікатися до готовності.
10. Ось така краса вийде в результаті. Сподіваюся, що цей варіант, як приготувати тісто для яблучного пирога, ви візьмете на замітку.