Шарлотка (простий рецепт яблучного пирога)
(покроковий рецепт з фото)
Навіть якщо ви абсолютний новачок в кулінарії, повірте, цей пиріг у вас точно вийде! Повітряне тісто в поєднанні з фруктами - це завжди смачно, так що рецепт рекомендую взяти на замітку.
Хотілося б поділитися з вами своїм варіантом приготування шарлотки. Простий рецепт яблучного пирога прийде вам на виручку не раз. Для дітей і дорослих, на десерт до чаю або як солоденького перекусу. Спробуйте обов'язково!
- Яблуко - 4 штуки
- Яйце - 6 штук
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 1 Склянка
- Сода - 1 Чайна ложка (погасити)
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
1
Духовку розігрійте до 180 градусів. Жароміцних форму застеліть пергаментом.
2
Яблука вимийте, обсушити, наріжте кубиками (можна очистити від шкірки). Викладіть на дно форми. Якщо яблука солодкі, можна полити їх соком лимона.
3
Яйця з цукром збийте до пишності.
4
Додайте ванільний екстракт, гашене соду і просіяне борошно, продовжуючи збивати.
5
Акуратно вилийте тісто на яблука і відправте форму в духовку. Випікайте шарлотку хвилин 45-55 до румяности.
6
Перед подачею на стіл можна посипати пиріг цукровою пудрою.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!