Простий рецепт бананового пирога
(покроковий рецепт з фото)
Мені подобається цей пиріг, тому як його дуже легко спекти, він м'який і смачний. Саме завдяки наявності бананів зберігається його волога текстура. Поділюся простим рецептом бананового пирога.
Ви можете скористатися будь-якою формою для випічки. Борошно використовуйте пшеничне або житнє, а також їх суміш, в нього можна додати горіхи або сухофрукти. Можна розділити тісто між формочками для кексів. Пиріг прикрашають збитими вершками або сметанним кремом.
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Сода - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукровий пісок - 1 Склянка
- Рослинна олія - 1/4 склянки
- Банани - 4 штуки
- Вода - 1/4 склянки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
1
В одну миску просійте борошно, додайте до неї соду і сіль.
2
Очистіть банани від шкірки і наріжте їх шматочками, викладіть в іншу миску і розімніть в пюре (виделкою або блендером).
3
Додайте до банановому пюре цукор, рослинне масло без запаху, воду і ванільний екстракт, перемішайте.
4
Додайте вологі інгредієнти до сухих, все змішайте.
5
Форму для випічки змастіть маслом або застеліть пергаментом, викладіть тісто і відправте пиріг в духовку.
6
Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 40-50 хвилин.
7
Перевірте пиріг на готовність зубочисткою, потім приберіть його з форми і остудити повністю. Насолоджуйтесь!