Простий рецепт бісквітного пирога
(покроковий рецепт з фото)
Мені подобаються рецепти випічки, для яких не потрібно вимішувати тісто. Зробити його легко і просто, а родзинка - це апельсинова просочення. Розповім вам простий рецепт бісквітного пирога.
Можна зробити пиріг без просочення, проте так набагато смачніше. Робиться пиріг на основі манки з додаванням пшеничного борошна, саме тому він так добре вбирає апельсинову просочення. Всі інгредієнти потрібно гарненько перемішати, краще скористатися для цього електричним міксером.
- Яйця - 4 штуки
- Цукор - 0, 5 кілограма(250 грам для тіста, 250 грам для сиропу)
- Оливкова олія - 250 мілілітрів
- Пшеничне борошно - 100 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Манька - 300 чайних ложок
- Чорнослив - 150 грам
- Апельсиновий сік - 550 мілілітрів(250 мілілітрів для тесту, 300 мілілітрів для сиропу)
- Вода - 150 мілілітрів
1. У чашу міксера вбийте яйця і додайте до них 250 грам цукру, збивайте. Влийте тонкою цівкою оливкова олія і продовжуйте збивати.
2. Змішайте борошно з розпушувачем, введіть все до добре збитих яєць.
3. Додайте в миску манку і добре перемішайте.
4. Промийте курагу і нарубати її дрібно, додайте в тісто, а також влийте 250 мілілітрів апельсинового соку.
5. Перемішайте все вміст миски з допомогою лопатки.
6. Змастіть форму для випічки шматочком вершкового масла і вилийте тісто.
7. Надішліть в розігрітий до 180 градусів духовку на 75-90 хвилин. Готовий пиріг проткніть дерев'яними зубочистками.
8. Змішайте воду, залишився апельсиновий сік і цукровий пісок, надішліть сотейник на вогонь і варіть до розчинення крупинок. Трохи остудіть, а потім вилийте його на пиріг.
9. Залиште пиріг на 30 хвилин і подавайте до столу.