Простий рецепт лимонного пирога
(покроковий рецепт з фото)
Дуже хочу з вами поділитися рецептом свого улюбленого пирога з тонким смаком і ароматом цитрусових. Я дуже люблю лимони. Тому лимонний пиріг з ніжною шапочкою безе. Це вершина мого задоволення.
Пиріг підійде для будь-якого видів посиденьок, прийому гостей або подружок за чашкою чаю. Пиріг на вигляд виходить дуже ошатним з яскравим цитрусовим смаком і ароматом. Розділіть це задоволення зі своїми рідними та близькими і обов'язково їм розкажіть, як приготувати простий рецепт лимонного пирога. Приємного вам апетиту і солодкого життя!
- Борошно пшеничне - 300 грам
- Крем - 200 грам
- Цукор - 300 грам(150 г в тісто, 100 г в начинку, 50 г в безе)
- Олія - 150 грам
- Жовтки - 3 штуки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Лимон - 2 штуки
- Білок - 1 штука
Натріть цедру двох лимонів, не зачіпаючи білу плівку, так як вона надає гіркоту, а нам в пирозі це не потрібно.
У ємність додайте жовтки і цукор, збивайте, поки суміш не побіліє.
До суміші додайте сметану, масло і половину цедри, злегка збийте.
У тісто додайте частинами борошно і розпушувач, ретельно вимішайте до однорідності.
На деко постеліть Пекарській папір, викладіть половину тіста, розподіліть його в формі квадрата або прямокутника.
Випікайте в розігрітій духовці до 180 градусів приблизно 25 хвилин.
Точно також випікайте другу половину тіста, коли коржі повністю охолонуть,
Кожен корж розріжте поперек на 2 частини, разом виходить 4 коржа.
Точно також випікайте другу половину тіста, коли коржі повністю охолонуть,
Кожен корж розріжте поперек на 2 частини, разом виходить 4 коржа.
У чаші міксера змішайте цукор і залишилася цедру лимона.
Просочіть кожен корж лимонною начинкою. Складіть коржі стопкою.
Білок збийте до щільної піни, в кінці збивання додайте цукор. Повапните коржі з усіх боків силіконової лопаткою.
Надішліть в духовку приблизно на 15 хвилин до моменту, поки безе не набуде золотистого відтінку.