Простий рецепт яблучного пирога
(покроковий рецепт з фото)
Покупної яблучний пиріг не зрівняється з домашнім, зробленим з любов'ю і теплотою. Розповім простий рецепт яблучного пирога, в який обов'язково додаю корицю. Простий і смачний пиріг до чаю.
Яблучний пиріг - це класика. Є десятки різних варіацій його приготування. Подають пиріг до чаю, можна з кулькою морозива, з вершковим сиром. Можна зробити красиву грати або затягнути пиріг одним шаром тіста. Яблука наріжте тонкими часточками або дрібними шматочками, як більше подобається.
- Борошно - 2 склянки(+3 столові ложки)
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 90 грам
- Вода холодна - 5 Ст. Ложок
- Яйця - 1 штука
- Цукор білий - 80 грам
- Цукор коричневий - 80 грам
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
- Яблука - 6-8 штук
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
1. У миску просійте борошно, додайте до неї сіль, потім наріжте вершкове масло шматочками і додайте його до борошна, розімніть вилкою в крихту.
2. Додайте холодну воду, замісіть тісто.
3. Розділити тісто 2 частини і оберніть кожну в харчову плівку, надішліть тісто на 30 хвилин в холодильник. Через півгодини дістаньте одну частину і розкачайте її тонко по формі, в якій будете випікати.
4. За допомогою качалки акуратно перенесіть тісто в форму для випічки.
5. Притисніть тісто по формі, obrezhyte кінець svisayushtie.
6. Надішліть тісто в формі на час приготування начинки.
7. Очистіть яблука від шкірки, потім розріжте навпіл і видаліть насіння, наріжте яблука шматочками і перекладіть в миску. Додайте до них білий і коричневий цукор, борошно, корицю, спеції, влийте лимонний сік, перемішайте все.
8. Час, що залишився тісто дістаньте з холодильника і розкачайте в пласт, потім наріжте смужками.
9. Дістаньте тісто в формі і викладіть всередину начинку разом з усіма соками.
10. Збийте в мисці яйце, обмажте їм за допомогою кісочкі краю пирога.
11. Викладіть смужки з тіста гратами, прикріплюючи їх до основи.
12. Змастіть яйцем верхівку пирога, прикрасьте корицею і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин, потім зменшите температуру до 180 і запікайте 45 хвилин.
13. Залиште пиріг при кімнатній температурі на 45-60 хвилин для охолодження, а вже потім подавайте.