Рецепт Зефір з яблучного джему фото

Зефір з яблучного джему
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Яблука, Яйця
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл, На сніданок, Фуршет
Десерти, Зефір

Для зефіру по ГОСТу пропонується взяти 4 яблука, запекти і збити їх в пюре з цукром. У цьому рецепті, як приготувати зефір з яблучного джему, я просто пропустила ці кроки, скоротивши час готування.

Перед вами дуже смачний і корисний десерт. Зефір готується на основі агар-агар. Цей природний желатин практично не засвоюється нашим організмом, але дарує відчуття ситості і прискорює метаболізм. Якщо-якщо, на відміну від желатину, слід кип'ятити. Працювати з ним потрібно швидко, так як він застигає вже при 40 градусах. Це його єдиний недолік, який перетворюється на гідність: страви з ним не тануть при кімнатній температурі. Готувала зефір я перший раз в житті. Завжди думала, що це складний процес, який мені не під силу, але було цікаво спробувати. І у мене вийшло! Тому не відкладайте цей рецепт в довгий ящик, а спробуйте зараз! Приємних вам клопоту на кухні!

  • Яблучний джем - 250 грам
  • Білок - 1 штука
  • Якщо-якщо - 4 чайних ложки (без гірки)
  • Вода - 150 мілілітрів
  • Цукор - 400 грам
  • Ванілін - 1 щіпка
зефір з яблучного джему - фото крок 1
Обов'язково заздалегідь підготуйте робочу поверхню для відсаджування зефіру і кондитерський мішок. Два дека застеліть пергаментом для випічки. Так як потім для цього у вас не вистачить часу, адже агар-агар застигає досить швидко при кімнатній температурі.
зефір з яблучного джему - фото крок 2
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
зефір з яблучного джему - фото крок 3
Агар-агар замочіть в холодній воді на годину.
зефір з яблучного джему - фото крок 4
Потім доведіть масу до кипіння. Додайте цукор і ванілін, розмішайте, доведіть до кипіння і проваріть 5-10 хвилин на повільному вогні, щоб за ложкою, витягнутої з сиропу, тяглася тонка нитка, яка швидко застигає.
Зніміть сироп з вогню.
зефір з яблучного джему - фото крок 5
Яблучний джем збийте з яєчним білком до пишної світлої маси протягом 5 хвилин.
зефір з яблучного джему - фото крок 6
Не припиняючи збивати, додайте гарячий сироп тонкою цівкою. Збивайте протягом 7 хвилин, доти, поки маса не буде тримати форму.
зефір з яблучного джему - фото крок 7
Наповніть теплою масою кондитерський мішок і швидко відсадити зефір на пергамент. У мене вийшло 52 половинки на дві форми для випічки. Поставте листи з зефіром застигати в сухому місці на 1 добу.
зефір з яблучного джему - фото крок 8
Потім посипте зефір цукровою пудрою, надягати 2 половинки і подавайте до столу.
зефір з яблучного джему - фото крок 9
Смачного!

Схожі рецепти