Зефір з яблучного джему
(покроковий рецепт з фото)
Для зефіру по ГОСТу пропонується взяти 4 яблука, запекти і збити їх в пюре з цукром. У цьому рецепті, як приготувати зефір з яблучного джему, я просто пропустила ці кроки, скоротивши час готування.
Перед вами дуже смачний і корисний десерт. Зефір готується на основі агар-агар. Цей природний желатин практично не засвоюється нашим організмом, але дарує відчуття ситості і прискорює метаболізм. Якщо-якщо, на відміну від желатину, слід кип'ятити. Працювати з ним потрібно швидко, так як він застигає вже при 40 градусах. Це його єдиний недолік, який перетворюється на гідність: страви з ним не тануть при кімнатній температурі. Готувала зефір я перший раз в житті. Завжди думала, що це складний процес, який мені не під силу, але було цікаво спробувати. І у мене вийшло! Тому не відкладайте цей рецепт в довгий ящик, а спробуйте зараз! Приємних вам клопоту на кухні!
- Яблучний джем - 250 грам
- Білок - 1 штука
- Якщо-якщо - 4 чайних ложки (без гірки)
- Вода - 150 мілілітрів
- Цукор - 400 грам
- Ванілін - 1 щіпка
Зніміть сироп з вогню.