Рецепт Зефір з джему фото

Зефір з джему
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Желатин
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл , Десерт
Солодке , Десерти , Зефір
Кількість порцій: 15
Час приготування: 20 хв.

Такий зефір можна приготувати з будь-якого джему або варення. У мене апельсиново-гарбузовий джем, солодкий в міру, вибрала його через колір, хотілося гарних яскравих зефірок. Дивіться рецепт!

Опис приготування:

Час приготування я вказала 20 хвилин, це не рахуючи сушки зефіру. Зазвичай я роблю зефір ввечері, відкидають на харчову плівку, якої обертають дощечки і залишаю сушиться просто на столі. Агар-агар стабілізується при 40 градусах, тому кімнатної температури йому досить. У холодильник ставити не потрібно! Відкидають зефір я маленькою зірочкою, але можна використовувати будь-які насадки, тут вже справа смаку. Можна зробити великі зефірінкі, можна маленькі. Отже, дивіться детальний рецепт, як приготувати"Зефір з джему" ! хай щастить!

  • Джем (будь-який густий) - 125 грам
  • Яєчний білок - 1 штука
  • Цукор - 200 грам (можна, можливо 120-150, якщо дуже солодкий джем)
  • Якщо-якщо (фортеця 900) - 6 грам
  • Вода - 75 грам
  • Цукрова пудра - За смаком (для обсипання)
зефір з джему - фото крок 1
1. Підготуйте продукти, приступимо! Будь-джем краще ще раз перетерти через сито, щоб не було грудочок.
зефір з джему - фото крок 2
2. В одній чаші з'єднайте білок і джем, а в каструльці змішайте воду, хочете, якщо.
зефір з джему - фото крок 3
3. Одночасно варіть сироп 5-6 хвилин, його температура повинна досягти 110 градусів. Міксером збивайте білок з джемом до посветления і збільшення маси в обсягах.
зефір з джему - фото крок 4
4. Продовжуючи збивати на максимальних обертах білок з джемом, тонкою цівкою вводите гарячий сироп. Збивайте поки маса не стане густіти і тримати форму, у мене пішло 5-6 хвилин.
зефір з джему - фото крок 5
5. Перекладіть масу в кондитерський мішок, насадки - зірка. Відкидають зефіркі на пергамент або харчову плівку. Засух 6-8 годин при кімнатній температурі, а краще залиште на ніч.
зефір з джему - фото крок 6
6. Посипте половинки зефіру цукровою пудрою. Обережно зніміть з харчової плівки і склейте попарно.
зефір з джему - фото крок 7
7. Пригощайтеся!

Схожі рецепти