Рецепт джему з полуниці
(покроковий рецепт з фото)
Полуничне варення було моїм найулюбленішим в дитинстві. Але чомусь його завжди було мало, всього пара баночок на зиму. Решта ягоди з'їдали прямо з грядки. Я сама вирішила зробити подібну заготовку.
Цей десерт буде завжди до речі, адже його можна використовувати в якості прошарку в торт, намазувати на хліб або є просто так ложками. У будь-якому випадку вам буде потрібно дізнатися рецепт джему з полуниці. Текстура його буде густий, так як в складі є агар-агар, натуральний згущувач.
- Полуниця - 2 кілограма
- Цукор - 2, 5 склянки
- Якщо-якщо - 1, 5 Ст. Ложки
- Вода - 100 мілілітрів
Полуницю промийте, видаліть плодоніжки і подрібніть в кашу, можна блендером.
Додайте до ягідному пюре цукор. Залиште все разом на 20-30 хвилин.
Агар-агар в окремому посуді залийте водою. Залиште на 30 хвилин.
Джем поставте на вогонь. Варіть його до закипання. 1-2 ложки отриманої суміші додайте в агар-агар. Ретельно перемішайте.
У каструлю додайте суміш з агар-агаром. Варіть джем близько 20 хвилин, помішуючи його дерев'яною ложкою.
Готовий джем розлийте по підготовленим чистим банкам під кришки. Після охолодження ви можете його пробувати. Приємного чаювання!