Рецепт компоту з полуниці на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Я люблю цей час, коли починається сезон на фрукти та овочі. Мені дуже подобається робити всі види солінь, варений і інших заготовок. На цей раз прийшов час полуниці, а значить - солодких компотів.
Полуницю я б їла цілий рік. Але вже дуже сильно її хочеться саме взимку. Я вже пробувала її заморозити, але мені не сподобалося, а ось як приготувати компот з полуниці на зиму, я вам зараз розповім. Ви можете робити компот і з іншими фруктами за цим рецептом, але в залежності від кислоти фрукта змініть кількість цукру.
- Полуниця - За смаком
- Цукор - За смаком
- Вода - За смаком
1
Для початку добре вимийте банки і обдайте їх окропом. Помийте полуницю в холодній воді. Важливо не видаляти стебла до миття, в іншому випадку полуниця натягне воду і буде кислою.
2
Миту полуницю розкладіть по банках, але щоб вона не займала більше 3/4 банки. Потім додайте 2-3 столові ложки цукру на 1 л банку.
3
Потім додайте кип'яченої води з чайника і закрийте банки кришками. Перевірте на наявність витоків.
4
У велику каструлю покладіть на дно тканину і залийте воду. Коли вода почне кипіти, обережно покладіть банки і кип'ятіть на слабкому вогні приблизно 20 хвилин.
5
Після закінчення цього часу дістаньте компот і залиште його остигати.