Рецепт компоту з вишні
(покроковий рецепт з фото)
Солодкий і смачний саморобний домашній компот набагато краще і корисніше покупного магазинного соку. Підсаджу вам рецепт компоту з вишні, який можна зробити на зиму або пити через кілька годин.
Ви можете регулювати солодкість компоту в залежності від солодощі самих вишень. Можна розбавити його іншими фруктами і ягодами, але мені більше подобається насичений смак самих вишень, тим більше вони дають хороший навар і колір. Зберігайте компот в холодильнику разом з вишнями, щоб напій був концентрований на смак.
- Цукор - 2 склянки
- Вишні - 2 склянки
- Вода - 3 L
1
У каструлю налийте воду і відправте на вогонь, після закипання додайте цукор і перемішайте до розчинення цукрових крупинок.
2
Вимийте банки і висушіть їх, потім відкиньте вишні на друшляк і промийте гарненько, видаліть гілочки і листочки.
3
Розкладіть ягоди в банки і залийте їх окропом, закрийте банки кришками і залиште до охолодження при кімнатній температурі.
4
Приберіть остиглі банки в холодильник на кілька годин, а потім насолоджуйтеся смачним напоєм.