Маринований імбир зі звичайним оцтом
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 2 г. 0 хв.
На відміну від покупного імбиру, куди кладуть харчовий барвник, щоб він виглядав апетитно і привабливо, розповім вам про спосіб, як приготувати маринований імбир зі звичайним оцтом.
Опис приготування:
Імбир використовують для суші, він допомагає добре відчути смак кожного виду, якщо ви купуєте різні. Тобто імбир їдять між різними видами суші, щоб прибрати смак попереднього вигляду.
Він терпкий і насичений за смаком, такий подобається не всім. Але мій рецепт для тих, хто любить імбир. Нема чого купувати готовий, якщо його з легкістю можна зробити самостійно.
- Імбир - 225 грам
- Оцет - 5 Ст. Ложок
- Кленовий сироп - 0, 5 склянки
1
Очистіть корінь імбиру і за допомогою спеціальної терки подрібніть тонкими скибочками.
2
Перекладіть імбир в сотейник і покрийте його водою (з 2 пальця), відправте його на вогонь і варіть після закипання 5 хвилин.
3
Відкиньте імбир на друшляк і промийте холодною водою, потім знову перекладіть в сотейник і залийте водою, знову відправте на вогонь і варіть 5 хвилин. Виконайте процедуру ще 2 рази.
4
З 5 раз знову перекладіть імбир в сотейник, залийте водою і додайте оцет, кленовий сироп.
5
Доведіть до кипіння і варіть 15-25 хвилин. Зніміть сотейник з вогню і охолодіть суміш, перелийте її в банку і зберігайте в холодильнику 2 тижні.