Рецепт Маринований імбир фото

Маринований імбир
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Імбир
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Заготовки, Маринування

Вітаємо, сьогодні хочу з вами поділитися, як приготувати маринований імбир про запас. Імбир можна буде вживати буквально через добу, і так він виходить набагато смачніше покупного.

Замаринувати імбир рекомендую за 2-3 дня до вживання. Така кількість імбиру вистачить на велику компанію любителів суші. Для додання рожевого кольору імбиру, як в магазині, рекомендую додати в маринад кілька крапель соку буряка. Рецепт зручний також тим, що ви можете регулювати гостроту страви: чим довше буде маринуватися імбир, тим він буде ніжніше. Спробуйте замаринувати імбир самі, це вигідно і дуже смачно.

  • Імбир - 250 грам
  • Оцет - 1 Склянка (рисовий)
  • Цукор - 3/4 склянки
  • Вода - 1/3 склянки
  • Сіль - 1.5 чайних ложки
маринований імбир - фото крок 1
Вимийте і висушіть корінці імбиру.
маринований імбир - фото крок 2
Очистіть шкірку з імбиру тонким ножем або ложкою (що зручніше і економічніше за все).
маринований імбир - фото крок 3
Очищений імбир обполосніть і залиште на серветці на 2 хвилини.
маринований імбир - фото крок 4
За допомогою терки поріжте корінь імбиру на тонкі слайси. Чим тонше буде порізаний імбир, тим смачніше він буде і швидше промаринуется.
маринований імбир - фото крок 5
Утрамбуйте слайси імбиру в баночки, трохи залишаючи місця від краю.
маринований імбир - фото крок 6
У невелику ємність налийте рисовий оцет, цукор, сіль і трохи води. Поставте ємність на вогонь і доведіть суміш до кипіння.
маринований імбир - фото крок 7
Залийте в банки з імбиром гарячий розсіл і герметично їх закрийте.
маринований імбир - фото крок 8
Залиште імбир маринуватися на 24-36 годин (в залежності від того, наскільки у вас гострий імбир). Чим більше імбир буде маринуватися, тим солодший і ніжніше він вийде.

Схожі рецепти