Маринований імбир
(покроковий рецепт з фото)
Вітаємо, сьогодні хочу з вами поділитися, як приготувати маринований імбир про запас. Імбир можна буде вживати буквально через добу, і так він виходить набагато смачніше покупного.
Замаринувати імбир рекомендую за 2-3 дня до вживання. Така кількість імбиру вистачить на велику компанію любителів суші. Для додання рожевого кольору імбиру, як в магазині, рекомендую додати в маринад кілька крапель соку буряка. Рецепт зручний також тим, що ви можете регулювати гостроту страви: чим довше буде маринуватися імбир, тим він буде ніжніше. Спробуйте замаринувати імбир самі, це вигідно і дуже смачно.
- Імбир - 250 грам
- Оцет - 1 Склянка (рисовий)
- Цукор - 3/4 склянки
- Вода - 1/3 склянки
- Сіль - 1.5 чайних ложки
Вимийте і висушіть корінці імбиру.
Очистіть шкірку з імбиру тонким ножем або ложкою (що зручніше і економічніше за все).
Очищений імбир обполосніть і залиште на серветці на 2 хвилини.
За допомогою терки поріжте корінь імбиру на тонкі слайси. Чим тонше буде порізаний імбир, тим смачніше він буде і швидше промаринуется.
Утрамбуйте слайси імбиру в баночки, трохи залишаючи місця від краю.
У невелику ємність налийте рисовий оцет, цукор, сіль і трохи води. Поставте ємність на вогонь і доведіть суміш до кипіння.
Залийте в банки з імбиром гарячий розсіл і герметично їх закрийте.
Залиште імбир маринуватися на 24-36 годин (в залежності від того, наскільки у вас гострий імбир). Чим більше імбир буде маринуватися, тим солодший і ніжніше він вийде.