Імбир маринований
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся рецептом маринованого імбиру в домашніх умовах. Якщо любите японську кухню, роли і суші, то обов'язково беріть рецепт на замітку!
Докладніше, як приготувати маринований імбир, я розповім нижче. Якщо хочете приготувати імбир рожевого кольору, то можна додати при маринуванні часточку буряка. Готовий імбир зберігайте в холодильнику, в щільно закритій банці. Імбир зовсім нескладно маринувати, а смак анітрохи не засинає версії з магазину. Крім того, за вартістю він виходить в кілька разів дешевше готового, що безумовно ще один плюс.
- Імбир - 120 грам
- Оцет рисовий - 2 Ст. Ложки (або яблучний)
- Цукор - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вода - 1 Склянка
Підготуйте всі інгредієнти.
Зіскобліть з імбиру шкірку ложкою.
Наріжте тонкими кружечками або смугами. Присипте сіллю і залиште на півгодини. Отриману рідину злийте і трохи відіжміть руками імбир.
Для маринаду закип'ятити воду, рисовий оцет і цукор. Цукор повинен повністю розчинитися.
Імбир перекладіть в чисту банку, залийте гарячим маринадом і залиште до повного охолодження при кімнатній температурі. Потім закрутіть банку, приберіть в холодильник на 1-2 дня.
Маринований імбир готовий. Приємного вам апетиту!