Рецепт Мариновані яйця фото

Мариновані яйця
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Яйця
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл
Час приготування: 1 дн. 0 г. 0 хв.

Чудовий рецепт приготування холодної закуски з маринованих яєць на будь-який святковий стіл.

Кількість порцій: 6-12
  • Яйця - 12 штук
  • Сіль - 60 грам
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Кмин - 1 Чайна ложка
  • Чорний перець - 1 Чайна ложка
  • Запашний перець - 3 штуки (горошини)
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Лушпиння 1 лука - 1 штука
  • Олія, оцет, перець, гірчичний - 1 штука (для сервіровки)
мариновані яйця - фото крок 1
Зробіть маленьку дірочку, в кожному яйці, знизу. У цій частині яйця є повітряний мішечок, через який зазвичай і лопаються яйця при варінні.
мариновані яйця - фото крок 2
Відваріть яйця протягом 10 хвилин.
мариновані яйця - фото крок 3
Остудіть яйця в холодній воді. Потім злегка розбийте шкаралупу, так щоб утворилися невеликі тріщини. Це дозволить яйцям краще маринуватися. Інвестуйте в банку.
мариновані яйця - фото крок 4
Змішайте сіль, цукор, кмин, перець, запашний перець, лавровий лист і шкірку цибулі в каструлі з 1 літром води і доведіть до кипіння. Кип'ятіть поки сіль повністю не розчинитися, зрідка помішуючи.
мариновані яйця - фото крок 5
Після того як сіль розчинилася, остудіть розчин і, коли він буде теплий, залийте яйця. Розчин повинен покрити яйця повністю.
мариновані яйця - фото крок 6
Маринувати треба не менше 24 годин, а ще краще 2-3 дня, в холодильнику.
мариновані яйця - фото крок 7
Для красивої сервіровки: Очистіть яйця від шкаралупи, поріжте навпіл (жовтки теж. Потім в ванночку додайте трохи олії, перцю і оцту. І покладіть жовтки округлої стороною вгору. За смаком додайте зверху гірчиці. Смачного.

Схожі рецепти