Мариновані яйця
(покроковий рецепт з фото)
Чудовий рецепт приготування холодної закуски з маринованих яєць на будь-який святковий стіл.
Кількість порцій: 6-12
- Яйця - 12 штук
- Сіль - 60 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Чорний перець - 1 Чайна ложка
- Запашний перець - 3 штуки (горошини)
- Лавровий лист - 1 штука
- Лушпиння 1 лука - 1 штука
- Олія, оцет, перець, гірчичний - 1 штука (для сервіровки)
Зробіть маленьку дірочку, в кожному яйці, знизу. У цій частині яйця є повітряний мішечок, через який зазвичай і лопаються яйця при варінні.
Відваріть яйця протягом 10 хвилин.
Остудіть яйця в холодній воді. Потім злегка розбийте шкаралупу, так щоб утворилися невеликі тріщини. Це дозволить яйцям краще маринуватися. Інвестуйте в банку.
Змішайте сіль, цукор, кмин, перець, запашний перець, лавровий лист і шкірку цибулі в каструлі з 1 літром води і доведіть до кипіння. Кип'ятіть поки сіль повністю не розчинитися, зрідка помішуючи.
Після того як сіль розчинилася, остудіть розчин і, коли він буде теплий, залийте яйця. Розчин повинен покрити яйця повністю.
Маринувати треба не менше 24 годин, а ще краще 2-3 дня, в холодильнику.
Для красивої сервіровки: Очистіть яйця від шкаралупи, поріжте навпіл (жовтки теж. Потім в ванночку додайте трохи олії, перцю і оцту. І покладіть жовтки округлої стороною вгору. За смаком додайте зверху гірчиці. Смачного.