Мариновані перепелині яйця
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите пробувати нові і цікаві страви, то я вам раджу почати з закусок. Їх легше зробити і можна спробувати багато різних варіантів на святковий стіл.
Про те, як приготувати мариновані перепелині яйця, я розповіла нижче. Вони буду повинні настоятися 2-3 дня, так що маринувати їх потрібно буде заздалегідь, якщо хочете підготувати це цікаве блюдо до урочистого заходу. Пікантна закуска сподобається багатьом гостям за столом.
- Перепелине яйце - 20 штук
- Перець горошком - 6 штук
- Лавровий лист - 3 штуки
- Гвоздика - 3 штуки
- Вода - 700 мілілітрів
- Оцет - 1, 5 склянки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Часник - 1 зубчик
- Гострий перець - 1 штука
- Морква - 1 штука
Яйця помийте і відваріть круто. Потім остудіть.
Яйця чисті.
Для маринаду змішайте воду з оцтом, цукром, сіллю, гвоздикою, перцем, лавровим листом. Доведіть рідину до кипіння, а потім проваріть її на повільному вогні протягом 6 хвилин. Остудіть маринад.
Морква помийте, чистий. Перець промийте. Покладіть їх в банк разом з яйцями. Також додайте очищений часник.
Залийте банку маринадом і закупорте кришкою.
Залиште закуску на 3 дня в холодильнику, а потім пробуйте. Приємною дегустації!