Рецепт Мариновані перепелині яйця фото

Мариновані перепелині яйця
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Яйця, Часник, Перепелині яйця
На святковий стіл

Якщо ви любите пробувати нові і цікаві страви, то я вам раджу почати з закусок. Їх легше зробити і можна спробувати багато різних варіантів на святковий стіл.

Про те, як приготувати мариновані перепелині яйця, я розповіла нижче. Вони буду повинні настоятися 2-3 дня, так що маринувати їх потрібно буде заздалегідь, якщо хочете підготувати це цікаве блюдо до урочистого заходу. Пікантна закуска сподобається багатьом гостям за столом.

  • Перепелине яйце - 20 штук
  • Перець горошком - 6 штук
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Гвоздика - 3 штуки
  • Вода - 700 мілілітрів
  • Оцет - 1, 5 склянки
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Часник - 1 зубчик
  • Гострий перець - 1 штука
  • Морква - 1 штука
мариновані перепелині яйця - фото крок 1
Яйця помийте і відваріть круто. Потім остудіть.
мариновані перепелині яйця - фото крок 2
Яйця чисті.
мариновані перепелині яйця - фото крок 3
Для маринаду змішайте воду з оцтом, цукром, сіллю, гвоздикою, перцем, лавровим листом. Доведіть рідину до кипіння, а потім проваріть її на повільному вогні протягом 6 хвилин. Остудіть маринад.
мариновані перепелині яйця - фото крок 4
Морква помийте, чистий. Перець промийте. Покладіть їх в банк разом з яйцями. Також додайте очищений часник.
мариновані перепелині яйця - фото крок 5
Залийте банку маринадом і закупорте кришкою.
мариновані перепелині яйця - фото крок 6
Залиште закуску на 3 дня в холодильнику, а потім пробуйте. Приємною дегустації!

Схожі рецепти