Рецепт Перепелині яйця-крашанки на Великдень фото

Перепелині яйця-крашанки на Великдень
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк , Овочі , Яйця , Перепелині яйця
На швидку руку , На святковий стіл , Пасха
Кількість порцій: 12
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Перепелині яйця самі по собі мають оригінальну природну забарвлення. Я хочу з вами поділитися простим способом, як пофарбувати їх на Великдень в природні кольори за допомогою натуральних барвників.

Опис приготування:

Сьогодні кожен хоче прикрасити святковий стіл на світле свято якомога яскравіше і оригінальніше. Я вам розповім, як приготувати перепелині яйця-крашанки на Великдень. Барвники я буду використовувати натуральні.

Буряковий настій забарвить яйце в темно-рожевий колір, куркума - в жовтий, відвар петрушки - в блідий колір хакі.

  • Яйце перепелине - 12 штук
  • Буряк - 1 штука
  • Куркума - 3 Ст. Ложки
  • Петрушка - 1 пучок
  • Оцет 9 % - 3 Ст. Ложки
перепелині яйця-крашанки на Великдень - фото крок 1
Перепелині яйця залийте водою, доведіть до кипіння, варіть протягом 5 хвилин, залийте холодною водою. Підготуйте нашу палітру: буряк, куркуму і свіжу петрушку.
перепелині яйця-крашанки на Великдень - фото крок 2
Петрушку подрібніть в блендері, залийте склянкою води, доведіть до кипіння, provara 1 хвилину, остудіть, додайте 1 ст. L. Оцту. Куркуму залийте окропом, остудіть, додайте 1 ст. L. Оцту. Буряк подрібніть в блендері або натріть на тертці, залийте холодною водою, додайте 1 ст. L. Оцту. Опустіть яйця в барвники і залиште на 1 час.
перепелині яйця-крашанки на Великдень - фото крок 3
Перепелині яйця вийміть з натуральних барвників, покладіть на паперові серветки, дайте висохнути. Чи не протирайте серветками, можете стерти фарбу.

Схожі рецепти