Перепелині яйця по-шотландськи
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування перепелиних яєць по-шотландськи. Щоб блюдо виглядало ефектно, перед подачею яйця краще розрізати навпіл.
Перепелині яйця можна подавати як закуску на фуршеті (з shpazhkah), і як гарячу закуску до святкового столу. Блюдо приготувати зовсім не складно.
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Яєць перепелиних - 12 штук
- Петрушка, гілочки - 3 штуки
- Курячого філе - 300 грам
- Рослинна олія - 500 грам
- Курине яйце - 1 штука
- Сухарів панірувальних - 150 грам
- Перець, сіль - За смаком
- Дижонской гірчиці - 1 Чайна ложка
- Часник - 1 зубчик
1. Куряче філе промиваємо в холодній проточній воді, потім обсушуємо паперовими серветками або рушником. На невеликі шматочки нарізаємо і відправляємо їх в чашу блендера. Промиваємо листя петрушки, обсушуємо і додаємо її в блендер, так само додаємо перець, гірчицю, сіль і часник. Все подрібнюємо.
2. У невелику каструлю кладемо перепелині яйця, заливаємо їх холодною водою. Ставимо каструлю на вогонь, і до готовності варимо яйця, це займає приблизно три-чотири хвилини після того як закипить вода. Готові яйця акуратно виймаємо, і очищаємо від шкаралупи.
3. У миску розбиваємо куряче яйце, виделкою злегка його збиваємо, потім перчимо і солимо. Насипаємо в окремі тарілки панірувальні сухарі і борошно. Тепер на дванадцять частин поділяємо курячий фарш. Один шматочок фаршу беремо в руку, і в коржик розплющуємо. Перепелине яйце кладемо в центр коржі.
4. Потім скачуємо корж в кульку. З рештою яйцями і фаршем проробляємо те ж саме. Паніруємо кожен кульку в борошні, потім мачає в яйце, після в панірувальні сухарі. Струшуємо надлишки панірування. Розігріваємо каструлю з маслом (або глибоку сковороду), вогонь середній. Складаємо сюди кульки, і приблизно хвилин сім-вісім, до готовності, roza_ker.
5. Подавати охолодженими або теплими.