Мариновані курячі яйця
(покроковий рецепт з фото)
Вам доводилося маринувати варені яйця? А ось в японській кухні вони досить популярні. Якщо ви любите експерименти і хочете спробувати зробити їх в домашніх умовах, запам'ятовуйте цей простий рецепт.
Поспішаю розповісти вам, як приготувати мариновані курячі яйця. Їх можна подавати до столу в якості пікантної закуски або як інгредієнт до салату або локшині, наприклад. Їх насичений і дуже цікавий смак не порівняти ні з чим, так що це блюдо обов'язково варто спробувати! Пропорції компонентів маринаду можуть варіюватися, як і час варіння яєць. Але якщо рецепт буде вам до смаку, то ви обов'язково знайдете свій ідеальний варіант.
- Яйце - 4 штуки
- Вода - 1 Склянка
- Саке - 1 Склянка
- Мірі - 1/2 склянки
- Соєвий соус - 1/2 склянки
- Цукор - 1/2 склянки
1. У невеликій каструльці доведіть до кипіння воду (щоб покрила яйця). Гострою голкою або шпилькою зробіть акуратні проколи, щоб яйця не лопнули в гарячій воді.
2. Надішліть яйця в киплячу воду, зменшіть вогонь до середнього і варіть 4-8 хвилин, в залежності від того, які жовтки ви любите.
3. Після акуратно дістаньте яйця і помістіть їх в холодну воду з льодом, щоб відразу припинити процес варіння.
4. Очистіть яйця. Паралельно приготуйте маринад: з'єднайте воду, Мірі, саке, цукор, соєвий соус.
5. Опустіть яйця в маринад.
6. Зверху накрийте складеним в кілька шарів паперовим рушником або кавовим фільтром, наприклад. Мінімальний термін маринування яєць становить 1 час, але найкраще залишити їх просочуватися на ніч.