Яйця, мариновані з буряком
(покроковий рецепт з фото)
Великодній стіл можна прикрасити не тільки крашанками, але і маринованими яйцями. У цьому рецепті розповім, як приготувати яйця, мариновані з буряком - барвисту закуску на святковий стіл.
Якщо ви любите незвичайні закуски, обов'язково приготуйте яйця, мариновані з буряком. Таке блюдо точно сподобається вашим гостям завдяки незвичайному зовнішньому вигляду і пряного смаку. Найкраще приготувати такі яйця на великодній стіл. Обов'язково додайте в маринад спеції і прянощі для того, щоб смак і аромат яєць був більш насиченим. Якщо ви хочете, щоб колір був більш ніжним, потримайте яйця в маринаді 1, 5 діб.
- Куряче яйце - 1 штука
- Буряк - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Лавровий лист - 2 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Вода - 700 мілілітрів
- Оцет - 100 мілілітрів
- Зернова гірчиця - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Насіння кмину - 1/2 чайних ложки
- Запашний перець - 8-10 штук
1. Приготуйте маринад: в воду додайте цукор, кмин, запашний перець, сіль і зернову гірчицю. Доведіть суміш до кипіння. Додайте лавровий лист і нарізану кільцями цибулину.
2. Проваріть протягом 5 хвилин, потім додайте натуральний оцет і нарізану смужками відварену буряк. Варіть ще 5 хвилин, після чого зніміть з вогню.
3. На дно банки покладіть нарізаний пластинками часник, відварені яйця, овочі з маринаду. Залийте все гарячим маринадом, накрийте кришкою, остудіть при кімнатній температурі і поставте в холодильник на дві доби. Смачного!