Рецепт Яйця, мариновані з буряком фото

Яйця, мариновані з буряком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк, Овочі, Яйця
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю

Великодній стіл можна прикрасити не тільки крашанками, але і маринованими яйцями. У цьому рецепті розповім, як приготувати яйця, мариновані з буряком - барвисту закуску на святковий стіл.

Якщо ви любите незвичайні закуски, обов'язково приготуйте яйця, мариновані з буряком. Таке блюдо точно сподобається вашим гостям завдяки незвичайному зовнішньому вигляду і пряного смаку. Найкраще приготувати такі яйця на великодній стіл. Обов'язково додайте в маринад спеції і прянощі для того, щоб смак і аромат яєць був більш насиченим. Якщо ви хочете, щоб колір був більш ніжним, потримайте яйця в маринаді 1, 5 діб.

  • Куряче яйце - 1 штука
  • Буряк - 1 штука
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Часник - 3 зубчики
  • Вода - 700 мілілітрів
  • Оцет - 100 мілілітрів
  • Зернова гірчиця - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Насіння кмину - 1/2 чайних ложки
  • Запашний перець - 8-10 штук
яйця, мариновані з буряком - фото крок 1
1. Приготуйте маринад: в воду додайте цукор, кмин, запашний перець, сіль і зернову гірчицю. Доведіть суміш до кипіння. Додайте лавровий лист і нарізану кільцями цибулину.
яйця, мариновані з буряком - фото крок 2
2. Проваріть протягом 5 хвилин, потім додайте натуральний оцет і нарізану смужками відварену буряк. Варіть ще 5 хвилин, після чого зніміть з вогню.
яйця, мариновані з буряком - фото крок 3
3. На дно банки покладіть нарізаний пластинками часник, відварені яйця, овочі з маринаду. Залийте все гарячим маринадом, накрийте кришкою, остудіть при кімнатній температурі і поставте в холодильник на дві доби. Смачного!

Схожі рецепти