Яйця фаршировані буряком і оселедцем
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 15 хв.
Яскрава і смачна закуска на зразок салату"Оселедець під шубою" доведеться до речі для святкового столу або фуршету. Порційні фаршировані яйця будуть ідеальні як аперитив під келих вина.
Опис приготування:
Закуска готується дуже швидко, якщо ви заздалегідь відваріть необхідні інгредієнти для неї. Пам'ятайте, що курячі білки дуже швидко фарбуються буряковим соком, тому варити і очищати їх потрібно окремо! Подавайте фаршировані яйця охолодженими.
- Куряче яйце - 4 штуки (відварне)
- Буряк - 1 штука (середня, відварна)
- Оселедець в олії - 0, 5 штуки (пресерви)
- Крем - 2 Ст. Ложки (будь-якої жирності)
- Сіль - 2 щіпки
- Кріп - 3 штуки (гілочки для прикраси)
Підготуйте зазначені інгредієнти. Буряк і курячі яйця відваріть заздалегідь, остудіть. Очистіть від шкірки буряк, а яйця - від шкаралупи і промийте.
Натріть буряк в салатник на тертці з дрібними отворами і обов'язково відіжміть масу, щоб видалити рідину. Викладіть сметану або майонез будь-якої жирності, посоліть і перемішайте.
Розріжте вертикально курячі яйця на дві частини, витягніть жовтки - використовуйте їх в іншому рецепті. Начините курячі білки бурякової масою.
Викладіть на масу скибочки оселедця, стряхнувши їх від масла. Можна придбати малосольне філе оселедця, видаліть кісточки і нарізати його скибочками, якщо ви не любите їжу з пресервів.
Подайте приготовлену закуску на листках салату, прикрасьте свіжим кропом.