Яйця фаршировані буряком і оселедцем
(покроковий рецепт з фото)
Яскрава і смачна закуска на зразок салату "оселедець під шубою" доведеться до речі для святкового столу або фуршету. Порційні фаршировані яйця будуть ідеальні як аперитив під келих вина.
Закуска готується дуже швидко, якщо ви заздалегідь відваріть необхідні інгредієнти для неї. Пам'ятайте, що курячі білки дуже швидко фарбуються буряковим соком, тому варити і очищати їх потрібно окремо! Подавайте фаршировані яйця охолодженими.
- Куряче яйце - 4 штуки (відварне)
- Буряк - 1 штука (середня, відварна)
- Оселедець в олії - 0, 5 штуки (пресерви)
- Крем - 2 Ст. Ложки (будь-якої жирності)
- Сіль - 2 щіпки
- Кріп - 3 штуки (гілочки для прикраси)
Підготуйте зазначені інгредієнти. Буряк і курячі яйця відваріть заздалегідь, остудіть. Очистіть від шкірки буряк, а яйця - від шкаралупи і промийте.
Натріть буряк в салатник на тертці з дрібними отворами і обов'язково відіжміть масу, щоб видалити рідину. Викладіть сметану або майонез будь-якої жирності, посоліть і перемішайте.
Розріжте вертикально курячі яйця на дві частини, витягніть жовтки - використовуйте їх в іншому рецепті. Начините курячі білки бурякової масою.
Викладіть на масу скибочки оселедця, стряхнувши їх від масла. Можна придбати малосольне філе оселедця, видаліть кісточки і нарізати його скибочками, якщо ви не любите їжу з пресервів.
Подайте приготовлену закуску на листках салату, прикрасьте свіжим кропом.