Волован з буряком і оселедцем
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите оселедець і страви з неї, тоді спробуйте зробити з неї просту, але смачну закуску за рецептом, як приготувати воловани з буряком і оселедцем. Швидке і просте блюдо для всіх.
Ця закуска (а вірніше начинка) нагадує популярний радянський салат «Оселедець під шубою». Крім оселедця такі воловани можна начинити сиром, іншими овочами, зеленню, м'ясом та іншими наповнювачами, в тому числі і солодкими. Подавайте воловани замість бутербродів до перших і других страв або як закуску.
- Листкове тісто - 0, 5 кілограма
- Оселедець - 1 штука
- Буряк - 1 штука
- Яйця - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Майонез - 1 Ст. Ложка
1. Відваріть буряк і натріть її на дрібній тертці, додайте до неї подрібнений часник, майонез, перемішайте.
2. Листкове тісто розрізати на 8 прямокутників, у половини по центру за допомогою чарки виріжте коло. Покладіть прямокутник з колом наверх прямокутників без кола. Змастіть кожен яйцем.
3. Очистіть оселедець від шкірки і кісток, розділіть її на невеликі шматочки.
4. Запікайте слойки в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин, потім остудіть їх.
5. Акуратно виріжте кружечок з тіста в кожній слойке.
6. Всередину покладіть начинку з відвареної і подрібненої буряка.
7. Поверх начинки покладіть по 2 шматочка оселедця.
8. Волован можете прикрасити зеленню, подавайте їх відразу після приготування.