Мариновані солоні огірки
(покроковий рецепт з фото)
Як же багато існує способів консервування овочів на зиму! Кожен кулінар робить це по своєму смаку. Є солодкі, пікантні, гострі і більш солоні варіанти. Я пропоную свій, спробуйте!
Думаю, що вам буде цікаво дізнатися про те, як приготувати мариновані солоні огірки. Я брала 4 кг основного продукту, тому підготуйте кілька трилітрових банок. Якщо у вас буде менше огірків, то зменшуйте всі інгредієнти пропорційно. Вони підібрані в ідеальному співвідношенні.
- Огірок - 4 кілограма
- Часник - 6 зубчиків
- Кріп парасольками - 1 пучок
- Хрін - 2 штуки
- Перець гіркий зелений - 2 штуки
- Перець запашний горошком - 6 штук
- Перець чорний горошком - 6 штук
- Лавровий лист - 4-5 штук
- Естрада, гілочка - 2-4 штук (або Тархун)
- Вода - 3 L
- Гірчиця в зернах - 1 Ст. Ложка
- Сіль велика - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 6 Ст. Ложок
- Оцет 9% - 300 мілілітрів
Огірки замочити в холодній воді на 3-5 годин.
Банки добре промийте. На їх дно покладіть гілочки тархуна, кріп, перець, очищені зубчики часнику і хрін.
Огірки промийте і щільно укладіть в банки. Зверху розподіліть трохи часнику і кріп.
У каструлі зробіть розсіл. Vskipyatite 3 літра води з сіллю, цукром, гірчицею, перцем горошком і лавровим листом. В іншій каструлі закип'ятіть 6 літрів води. Залийте половину в огірки. Закрийте кришкою і залиште на 12 хвилин. Потім окріп злийте. Залийте наступну порцію окропу. Залиште її на 7 хвилин і знову злийте. А вже потім влийте киплячий маринад.
Банки закатати. Переверніть їх догори дном до охолодження, загорнувши в ковдру. Потім огірки можна пробувати.