Мариновані огірки з помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Найпопулярніша в зиязикай час заготівля - мариновані огірки і помідори. Кожен хоче поласувати хрустким огірочком або соковитим томатом, особливо вприкуску з картопляним пюре і м'ясної котлетою!
Розрахунок інгредієнтів вказано на дві банки об'ємом по 1 літр. Мариновані овочі виходять дуже смачними, огірки можна з легкістю використовувати для приготування різних салатів, азу і інших страв, а помідори подавати до риби, м'яса або гарнірів.
- Огірок - 600-650 грам
- Помідор - 350 грам (дрібні)
- Часник - 8-10 зубчиків
- Перець чорний горошок - 20 штук
- Вода - 1 літр
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Оцет 9% - 3 Ст. Ложки (по 1, 5 ст.Л. В кожну банку)
Підготуйте необхідні інгредієнти. Найкраще маринувати овочі в ємностях не менше 1 L, щоб їх не довелося нарізати.
Промийте огірки і помідори. За бажанням з огірків можна зрізати закінчення з обох сторін. Помістіть в промиту банку спочатку огірки, півколом, потім викладіть помідори, намагаючись їх сильно не тиснути.
Закип'ятіть воду і залийте окріп в ємності до верху.
Накрийте бляшаними кришками і залиште для пропарювання на 10 хвилин. Чим більше овочі, тим більше час для пропарювання їм необхідно.
Через зазначений час всипте сіль і горошини чорного перцю в каструлю, ківш.
На банках змініть кришку на зливну і злийте рідину з ємності в каструлю. Очистіть зубчики часнику і промийте їх, розріжте кожен навпіл і всипте рівну кількість в обидві банки.
Доведіть вміст каструлі до кипіння, обтекающего 50 мл. Води, щоб вистачило заливки в банки. Потім вимкніть нагрів і влийте в гарячий розсіл оцет. Залийте маринад в банки до верху.
Відразу ж законсервуйте ємності за допомогою закаточного ключа або закрутіть кришки по різьбі. Дайте охолонути і перенесіть в льох, кладовую, підвал.
Вдалих заготовок!