Мариновані солоні лимони
(покроковий рецепт з фото)
Навіть прості страви іноді хочеться доповнити чимось незвичайним і пікантним, згодні? Вашій увазі пропоную класну ідею, як приготувати мариновані солоні лимони. Zaintrigovanи? запам'ятовуйте!
Ця закуска припаде до смаку далеко не всім. Насичений солоний смак і пряний оцтовий маринад в поєднанні з цитрусовими - це справжня фантастика! Така закуска використовується в соусах, при гасінні м'яса, наприклад. Неймовірна родзинка вашим блюдам точно буде забезпечена.
- Лимон - 8 штук
- Сіль - 1/2 склянки
- Часник - 3-5 зубчиків
- Винний оцет - 2 склянки
- Спеції - За смаком (гвоздика, запашний перець, зерна гірчиці, імбир, чилі)
- Вода - 3 склянки
1. Вимийте лимони, наріжте четвертинками і викладіть в глибоку миску. Всипте сіль, акуратно перемішайте.
2. Залиште лимони на столі, прикривши рушником, з 7-10 днів. Щодня за допомогою пензлика розподіляйте утворився розсіл рівномірно по всім лимонів.
3. Коли лимони добре Просолов, викладіть їх в скляну баночку. Додайте за смаком часник.
4. У каструлі доведіть до кипіння воду і оцет. Додайте чилі.
5. Викладіть в каструлю спеції за смаком. Варіть маринад хвилин 5 на повільному вогні.
6. Залийте лимони готовим маринадом.
7. Накрийте кришку і зберігайте в прохолодному сухому місці. Спробувати мариновані солоні лимони можна вже через пару днів.
Смачних вам експериментів!
Смачних вам експериментів!