Солоні лимони по-марокканські
(покроковий рецепт з фото)
Яскрава цитрусовая закуска родом з колоритною країни припаде до смаку тим гурманам, які не уявляють своє життя без лимонів. Її можна подати до чарочці, до запеченого м'яса або смаженої риби.
Соковита і пряна закуска з лимонів - ідеальний варіант не тільки для пікніка або виїзду на природу, але і як блюдо під чарочку запітнілій біленької. Особливо смачна запечена курка з солоними лимонами, замаринована в виділився цитрусовому соку з прянощами.
- Лимон - 3-4 штук
- Сіль морська - 2 Ст. Ложки
- Насіння фенхелю - 1 Чайна ложка
- Чебрець мелений - 1 Чайна ложка
Підготуйте інгредієнти.
Лимони викладіть в миску і ошпарьтеокропом протягом 20-30 секунд, але не більше. Потрібно, щоб на поверхні виділилося ароматне масло.
Зріжте хвостики з плодів по обидва боків, надріжте на чотири частини з кожного боку, злегка не дорізаючи до середини. За бажанням можна просто нарізати лимони на четвертинки.
Прянощі і сіль викладіть в ступку і подрібніть. За бажанням до наявних спецій ви можете додати суміш перців, сушений розмарин, koriandr і t.d. - на ваш смак.
Натріть розрізані лимони сумішшю прянощів, втираючи їх в самі надрізи.
У чисту суху банку акуратно утрамбуйте все підготовлені плоди, намагаючись їх всунути якомога глибше. Закрийте банку кришкою і помістіть в холодильник. Через добу лимони виділять велику кількість соку, завдяки солі, а самі просочаться неймовірним ароматом. Зберігати лимони можна протягом 1-2 тижнів в холодильнику.
При подачі викладіть їх на блюдце або тарілку, прикрасьте. Сік злийте в окрему ємність, з нього можна приготувати відмінний маринад для риби або жирної баранини.