Мариноване сало «смачне»
(покроковий рецепт з фото)
Для більшості стало вже звичним бачити на своєму столі за обідом або вечерею шматочки "сальця" . Сьогодні я розповім вам, як приготувати сало в маринаді дуже смачне і корисне.
Таке сало виходить дивно ароматним і смачним. А такий маринад, цілком може стати вашою "візитною карткою" . Подавайте сало на будь-яке застілля, в якості доповнення до закусок. Важливо відмітити, що з'ївши на тощак кілька шматочків сала, ви робите профілактику гіпертонічних і ішемічних хвороб. Смачного!
- Солоне сало - 1 кілограм
- Сіль - 1-2 Ст. Ложок
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Мед - 100 грам
- Лавровий лист - 4 штуки
- Запашний перець - 20 штук
- Сушений орегано - 1 Чайна ложка
- Базилік - 1 Чайна ложка
- Вода - 2 L
1
У каструлі закип'ятити воду, всипте сіль, цукор і інші спеції, варіть близько 5 хвилин.
2
Потім зніміть з вогню і додайте мед. Перемішайте мед до розчинення, накрийте каструлю кришкою і дайте постояти 5 хвилин.
3
Потім опустіть сало в маринад і дайте постояти під кришкою 2 години або до повного охолодження маринаду.
4
Дістаньте сало, обсушити його, загорніть у фольгу, змастивши залишками меду. Приберіть в холод на 2 годину.
5
Подавайте з чорним хлібом і цибулею. Смачного!