Рецепт Мариноване сало з часником фото

Мариноване сало з часником
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
М'ясо, Субпродукти, Сало
Низькокалорійні, ПП рецепти
На обід, На вечерю, На сніданок
Заготовки, Маринування

Мариноване сало з часником - дуже смачний делікатес. До того ж, приготоване за цим рецептом, його можна їсти як відразу, так і залишати на тривале зберігання. Спробуйте, вам сподобається!

Мариноване сало з часником, закрите в баночки, це дуже зручний спосіб приготування даного продукту. Сало завжди виходить, як свіже - дуже ніжне і не пересоленное. Також радує, що саме сало перед вживанням не потрібно очищати і відмивати від солі (як при сухому способі засолу). Сало можна брати як чисте, так і з наявністю м'ясних прожилок.

Подавайте мариноване сало з часником як закуску до святкового або повсякденного столу. Смачного!

  • Сало свіже - 500 грам
  • Вода - 400 мілілітрів
  • Кам'яна сіль - 35 грам
  • Оцет 9% - 25 мілілітрів
  • Суміш перців - 1 Чайна ложка (чорний / червоний / білий)
  • Гірчиця суха - 1 щіпка (в зернах)
  • Перець горошком - 5 - 6 штук (запашний і чорний)
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Часник - 4 зубчики
  • Хміль-сунелі - За смаком
мариноване сало з часником - фото крок 1
1. Закип'ятіть воду, киньте в неї сіль і всі спеції, перемішайте до розчинення солі. Оцет влийте після того, як маринад буде готовий, слідом киньте і часник, очищений і нарізаний пластинами. Готовий маринад повністю охолодіть.
мариноване сало з часником - фото крок 2
2. Сало промийте і просушіть від зайвої вологи за допомогою паперових рушників. Банку для маринування добре вимийте і простерилизуйте.
мариноване сало з часником - фото крок 3
3. Наріжте сало на шматки середнього розміру (приблизно 5х4 см.). Покладіть порізане сало в баночку, але не дуже щільно.
мариноване сало з часником - фото крок 4
4. Залийте маринад так, щоб він повністю покрив сало. Щільно закрийте кришкою або загорніть. Через 5 днів мариноване сало з часником буде повністю готове до вживання.

Схожі рецепти