Мариноване сало з часником
(покроковий рецепт з фото)
Мариноване сало з часником - дуже смачний делікатес. До того ж, приготоване за цим рецептом, його можна їсти як відразу, так і залишати на тривале зберігання. Спробуйте, вам сподобається!
Мариноване сало з часником, закрите в баночки, це дуже зручний спосіб приготування даного продукту. Сало завжди виходить, як свіже - дуже ніжне і не пересоленное. Також радує, що саме сало перед вживанням не потрібно очищати і відмивати від солі (як при сухому способі засолу). Сало можна брати як чисте, так і з наявністю м'ясних прожилок.
Подавайте мариноване сало з часником як закуску до святкового або повсякденного столу. Смачного!
- Сало свіже - 500 грам
- Вода - 400 мілілітрів
- Кам'яна сіль - 35 грам
- Оцет 9% - 25 мілілітрів
- Суміш перців - 1 Чайна ложка (чорний / червоний / білий)
- Гірчиця суха - 1 щіпка (в зернах)
- Перець горошком - 5 - 6 штук (запашний і чорний)
- Лавровий лист - 3 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Хміль-сунелі - За смаком
1. Закип'ятіть воду, киньте в неї сіль і всі спеції, перемішайте до розчинення солі. Оцет влийте після того, як маринад буде готовий, слідом киньте і часник, очищений і нарізаний пластинами. Готовий маринад повністю охолодіть.
2. Сало промийте і просушіть від зайвої вологи за допомогою паперових рушників. Банку для маринування добре вимийте і простерилизуйте.
3. Наріжте сало на шматки середнього розміру (приблизно 5х4 см.). Покладіть порізане сало в баночку, але не дуже щільно.
4. Залийте маринад так, щоб він повністю покрив сало. Щільно закрийте кришкою або загорніть. Через 5 днів мариноване сало з часником буде повністю готове до вживання.