Рецепт Маринована рання капуста на зиму фото

Маринована рання капуста на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Корейська кухня
Овочі , Капуста
Вегетаріанське харчування
Літні
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Швидка, смачна і дуже соковита - ось, що можна сказати про цю маринованої ранній капусті на зиму. Ділюся з вами простим рецептом і сподіваюся, що він вам сподобається!

Опис приготування:

Цей простий рецепт маринованої ранньої капусти на зиму відніме у вас максимум півгодини часу, але зате банку виходить пристойна (у мене вийшло 700 грам). Капусту я зазвичай додаю в салати, в щі та інші страви, так що дві-три таких банки мені цілком вистачає на зиму. А якщо ви любите капусту їсти"в чистому вигляді" , просто збільшуйте кількість інгредієнтів і робіть великий запас на зиму!

  • Капуста молода - 200 грам
  • Морква - 1 штука
  • Перець горошком - 4 штуки
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Гвоздика - 2 штуки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
маринована рання капуста на зиму - фото крок 1
1. Капусту дрібно шаткуємо, морква трьом на тертці.
маринована рання капуста на зиму - фото крок 2
2. Перемішаємо, трохи приминаючи капусту руками, і утрамбуем в підготовлену стерильну банку. Заливаємо окропом, залишаємо на 15 хвилин, потім воду зливаємо в каструлю, доводимо до кипіння і знову заливаємо капусту.
маринована рання капуста на зиму - фото крок 3
3. Ще через 15 хвилин знову зливаємо воду в каструлю і знову доводимо до кипіння. Але на цей раз додаємо сіль, цукор, оцет і спеції. Доводимо до кипіння, і закриваємо стерильними кришками на зиму.
маринована рання капуста на зиму - фото крок 4
4. Готово! Таку капусту до повного охолодження зберігайте в перевернутому вигляді, укутавши в ковдру. А коли охолоне, перемістіть банку в льох або в комору до зими. Готово!

Схожі рецепти