Капуста маринована з часником на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Дуже швидкий рецепт, як приготувати капусту мариновану з часником на зиму. На все піде рівно один день, і після цього вона вже готова до вживання. Це швидка і смачна заготівля для столу.
Існує багато рецептів, завдяки яким можна приготувати смачну мариновану капусту. Виходить дуже просто, швидко, а головне смачно. Вона виходить хрусткою, саме такий, якою і повинна бути. Подавати таку капусту можна зі свіжою зеленню, а також цибулею, нарізаним півкільцями. Це відмінна заготовка на зиму, за цим рецептом можна їсти її вже через добу.
- Капуста - 1 кілограм
- Часник - 10 зубчиків
- Морква - 1 штука
- Цукор - 30 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 0, 5 склянки
- Оцет - 30 мілілітрів
- Лавровий лист - 2 штуки
- Koriandr - 1 Чайна ложка
- Перець горошком - 1 Чайна ложка
1. Перш за все готуємо всі інгредієнти: миємо й нарізаємо капусту дрібною соломкою. Моркву миємо і чистимо, трьом на крупній тертці. Часник чистим, половину нарізаємо дрібно і пропускаємо через прес, решті залишаємо цілим. Складаємо все в каструлю і перемішуємо, мнем капусту, щоб вона пустила сік.
2. Для маринаду в каструлю наливаємо трохи води додаємо рослинне масло, кладемо лавровий лист, koriandr, сіль, цукор і перець горошком. Доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин, вимикаємо і вливаємо оцет, перемішуємо.
3. Банки стерилізуємо і перекладаємо капусту, додаємо цілі зубчики часнику, заливаємо гарячим маринадом і закочує кришками, перевертаємо банки, вкутуємо і залишаємо остигати. Смачного!