Рецепт Капуста маринована з часником на зиму фото

Капуста маринована з часником на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста , Часник
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Дуже швидкий рецепт, як приготувати капусту мариновану з часником на зиму. На все піде рівно один день, і після цього вона вже готова до вживання. Це швидка і смачна заготівля для столу.

Опис приготування:

Існує багато рецептів, завдяки яким можна приготувати смачну мариновану капусту. Виходить дуже просто, швидко, а головне смачно. Вона виходить хрусткою, саме такий, якою і повинна бути. Подавати таку капусту можна зі свіжою зеленню, а також цибулею, нарізаним півкільцями. Це відмінна заготовка на зиму, за цим рецептом можна їсти її вже через добу.

  • Капуста - 1 кілограм
  • Часник - 10 зубчиків
  • Морква - 1 штука
  • Цукор - 30 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 0, 5 склянки
  • Оцет - 30 мілілітрів
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Koriandr - 1 Чайна ложка
  • Перець горошком - 1 Чайна ложка
капуста маринована з часником на зиму - фото крок 1
1. Перш за все готуємо всі інгредієнти: миємо й нарізаємо капусту дрібною соломкою. Моркву миємо і чистимо, трьом на крупній тертці. Часник чистим, половину нарізаємо дрібно і пропускаємо через прес, решті залишаємо цілим. Складаємо все в каструлю і перемішуємо, мнем капусту, щоб вона пустила сік.
капуста маринована з часником на зиму - фото крок 2
2. Для маринаду в каструлю наливаємо трохи води додаємо рослинне масло, кладемо лавровий лист, koriandr, сіль, цукор і перець горошком. Доводимо до кипіння і варимо 5 хвилин, вимикаємо і вливаємо оцет, перемішуємо.
капуста маринована з часником на зиму - фото крок 3
3. Банки стерилізуємо і перекладаємо капусту, додаємо цілі зубчики часнику, заливаємо гарячим маринадом і закочує кришками, перевертаємо банки, вкутуємо і залишаємо остигати. Смачного!

Схожі рецепти