Капуста маринована на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Відмінна заготівля на зиму без особливого клопоту. А взимку капусточка згодиться і до картопелька, і як сніданок.
Восени, коли йде збір врожаю і ціна на овочі падає, господині починають займатися заготовками на зиму. Пропоную вам рецепт приготування капусти маринованої на зиму. Відмінний рецепт, перевірений часом і схвалений домочадцями. Рецептом цим користуюся вже давно і щороку мої діти обов'язково замовляють таку капусту. Взимку капуста буде відмінним доповненням до будь-якої страви і в звичайний день, і на святковий стіл. З даної кількості продуктів виходить 4 літрових банки і 2 банки по 0, 75 L. Якщо ви не дуже шанує гвоздику - кладіть її поменше. Простий рецепт капусти маринованої на зиму перед вами, так давайте ж займемося заготівлею.
- Капуста білокачанна - 6-7 кілограм
- Морква - 10 штук (великих)
- Насіння кропу - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 5 Ст. Ложок(4 столових ложки - для капусти, 1 - для маринаду)
- Оцтова есенція - 4 чайних ложки
- Цукор - 4 чайних ложки
- Вода - 1 літр
- Лавровий лист - 1 штука (на одну банку місткістю 1 л)
- Гвоздика - 4-5 штук (на одну банку місткістю 1 L)
- Перець чорний горошком - 5-6 штук (на одну банку місткістю 1 л)
- Перець духмяний - 2 штуки (на одну банку місткістю 1 л)