Капуста маринована на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Відмінна заготівля на зиму без особливого клопоту. А взимку капусточка згодиться і до картопелька, і як сніданок.
Опис приготування:
Восени, коли йде збір врожаю і ціна на овочі падає, господині починають займатися заготовками на зиму. Пропоную вам рецепт приготування капусти маринованої на зиму. Відмінний рецепт, перевірений часом і схвалений домочадцями. Рецептом цим користуюся вже давно і щороку мої діти обов'язково замовляють таку капусту. Взимку капуста буде відмінним доповненням до будь-якої страви і в звичайний день, і на святковий стіл. З даної кількості продуктів виходить 4 літрових банки і 2 банки по 0, 75 L. Якщо ви не дуже шанує гвоздику - кладіть її поменше. Простий рецепт капусти маринованої на зиму перед вами, так давайте ж займемося заготівлею.
- Капуста білокачанна - 6-7 кілограм
- Морква - 10 штук (великих)
- Насіння кропу - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 5 Ст. Ложок(4 столових ложки - для капусти, 1 - для маринаду)
- Оцтова есенція - 4 чайних ложки
- Цукор - 4 чайних ложки
- Вода - 1 літр
- Лавровий лист - 1 штука (на одну банку місткістю 1 л)
- Гвоздика - 4-5 штук (на одну банку місткістю 1 L)
- Перець чорний горошком - 5-6 штук (на одну банку місткістю 1 л)
- Перець духмяний - 2 штуки (на одну банку місткістю 1 л)
Капустяні качани очищаємо від верхнього листя і шаткуємо. Складаємо нашатковану капусту у велику миску.
Моркву миємо, чистимо і натираємо на крупній тертці.
Додаємо до нашаткованої капусті морква, посипаємо сіллю і насінням кропу. Перемішуємо, злегка придавлюючи, щоб капуста дала сік. Накриваємо і залишаємо на 2-3 годину.
Зливаємо в каструлю з ємності з капустою сік, що утворився і приступаємо до приготування маринаду. Нам його знадобиться приблизно 1.5 L. Тому, якщо капустяного соку у вас менше - доливаємо води до потрібного обсягу. Додаємо в каструлю з соком сіль, цукор. Коли закипить, знімаємо піну і додаємо есенцію.
Банки ретельно миємо, розкладаємо в них спеції і капусту. Утрамбовуємо. Заливаємо гарячим маринадом і накриваємо кришками. Стерилізуємо 0, 5л банки по 20 хвилин, 1L -30.
Після стерилізації закочує банки, перевертаємо шийкою вниз і вкутуємо. Зберігати можна в звичайній міській коморі.