Маринована китайська капуста
(покроковий рецепт з фото)
Маринована китайська капуста - це пікантна закуска, яку подають до різних гарнірів і м'ясних страв. Особливо добре капуста поєднується з відвареним рисом або картопляним пюре. Рекомендую!
Це, звичайно ж, трохи клопіткий, але від цього не менш чудовий рецепт приготування маринованої китайської капусти. Готова закуска має специфічний смак і аромат. Тим, хто знайомий з китайською або корейською кухнею, має сподобається. Як на мене, найкраще подавати мариновану капусту з відвареним рисом. Хай щастить!
- Капуста китайська (пекінська) - 2 штуки
- Сіль - 200 грам
- Вода - 2 L
- Перець червоний - 250 грам
- Цибуля зелена - 1 пучок
- Редис - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Імбир - 1 штука
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Яблуко - 1 штука
- Груша - 1 штука
Капусту ретельно промиваємо. Кожен вилок розрізаємо на чотири частини, видаляємо качан.
Капусту нарізаємо середніми шматочками і перекладаємо в глибоку ємність.
Розчиняємо у воді сіль, і виливаємо солону воду в ємність з капустою, все перемішуємо і залишаємо на 3-4 годину. Тим часом з'єднуємо в блендері: порізані яблуко і грушу, імбир очищений, цибуля ріпчаста, зубчики часнику і цукор. Подрібнюємо все до стану однорідної пюре.
До приготовленої в блендері маси додаємо подрібнену зелену цибулю, терту редьку і червоний перець. Ретельно все перемішуємо. Капусту промиваємо під водою, щоб змити залишки солі.
Кладемо капусту в чисту глибоку ємність і перемішуємо з приготовленим маринадом. Перші дві доби капуста маринується при кімнатній температурі, а потім переміщається в холодильник.
Через три дні все буде готове! Смачного!