Рецепт Маринована китайська капуста фото

Маринована китайська капуста
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста , Пекінська капуста
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Маринована китайська капуста - це пікантна закуска, яку подають до різних гарнірів і м'ясних страв. Особливо добре капуста поєднується з відвареним рисом або картопляним пюре. Рекомендую!

Опис приготування:

Це, звичайно ж, трохи клопіткий, але від цього не менш чудовий рецепт приготування маринованої китайської капусти. Готова закуска має специфічний смак і аромат. Тим, хто знайомий з китайською або корейською кухнею, має сподобається. Як на мене, найкраще подавати мариновану капусту з відвареним рисом. Хай щастить!

  • Капуста китайська (пекінська) - 2 штуки
  • Сіль - 200 грам
  • Вода - 2 L
  • Перець червоний - 250 грам
  • Цибуля зелена - 1 пучок
  • Редис - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Імбир - 1 штука
  • Цукор - 4 Ст. Ложки
  • Яблуко - 1 штука
  • Груша - 1 штука
маринована китайська капуста - фото крок 1
Капусту ретельно промиваємо. Кожен вилок розрізаємо на чотири частини, видаляємо качан.
маринована китайська капуста - фото крок 2
Капусту нарізаємо середніми шматочками і перекладаємо в глибоку ємність.
маринована китайська капуста - фото крок 3
Розчиняємо у воді сіль, і виливаємо солону воду в ємність з капустою, все перемішуємо і залишаємо на 3-4 годину. Тим часом з'єднуємо в блендері: порізані яблуко і грушу, імбир очищений, цибуля ріпчаста, зубчики часнику і цукор. Подрібнюємо все до стану однорідної пюре.
маринована китайська капуста - фото крок 4
До приготовленої в блендері маси додаємо подрібнену зелену цибулю, терту редьку і червоний перець. Ретельно все перемішуємо. Капусту промиваємо під водою, щоб змити залишки солі.
маринована китайська капуста - фото крок 5
Кладемо капусту в чисту глибоку ємність і перемішуємо з приготовленим маринадом. Перші дві доби капуста маринується при кімнатній температурі, а потім переміщається в холодильник.
маринована китайська капуста - фото крок 6
Через три дні все буде готове! Смачного!

Схожі рецепти