Китайська локшина з креветками
(покроковий рецепт з фото)
Досить просте, але смачне і ароматне блюдо, яке готується порівняно швидко. Китайська локшина з креветками і з додаванням овочів - це відмінне блюдо для любителів морепродуктів до обіду.
Страви з локшини так само популярні в Китаї, як і страви з рису. Локшину в Китаї виробляють різну: яєчну пшеничну, рисову, гречану. Сьогодні я пропоную вам приготувати китайську яєчну локшину. А готувати ми її будемо з креветками. Ну і овочі, звичайно ж, без них нікуди. Ароматне і смачна страва чудово підійде на обід або на вечерю. Готується воно легко і досить швидко.
- Китайська яєчна локшина - 200 грам
- Креветки - 300 грам (сирі, очищені)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Капуста - 100-120 грам
- Яйце - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 3-4 Ст. Ложок
- Соус теріякі - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Курячий бульйон - 50-60 мілілітрів (або вода)
Китайську яєчну локшину відварити за інструкцією, але не більше 3 хвилин. Потім відкинемо на друшляк, нехай стікає вода
Збийте виделкою яйця до однорідності. Розігрійте на сковороді буквально чайну ложку масла і обсмажте яйця, вливаючи їх на сковороду тонким струмком і перемішуючи.
Перекладіть яйця зі сковороди в тарілку.
Очистіть овочі. Моркву наріжте тонкою соломкою, цибуля - півкільцями, а часник дрібно порубати. Розігрійте сковороду, додайте столову ложку масла і на великому вогні обсмажити цибулю, морква і часник хвилини 3-4.
Додамо дрібно нашатковану капусту і обсмажуємо хвилини 2-3.
Обсмажені овочі можна прибрати зі сковороди, а можна просто відсунути в сторону. Додамо ще ложку масла і обсмажити буквально 1 хвилину креветки.
Креветки повинні бути приблизно ось такими, красивого кольору. Перемішуємо креветки з овочами.
Додаємо на сковороду локшину і яйця, перемішуємо. Додаємо соєвий соус і теріякі, цукор і бульйон.
Перемішуємо і обсмажуємо хвилини 2.