Китайська локшина з куркою
(покроковий рецепт з фото)
У китайській кухні є кілька улюблених рецептів страв. Рекомендую одне з них, як приготувати китайську локшину з куркою. Ароматне, смачне і дуже ситне блюдо на всі випадки життя.
Локшину з куркою можна подавати на обід або на вечерю. Використовуйте м'ясо з курячих стегон або окостів. Локшину відварюють окремо до готовності, окремо обсмажують овочі і м'ясо, а потім все поєднуєте і подаєте до столу. Їжте локшину з куркою відразу після приготування.
- Локшина - 200 грам
- Куряче м'ясо - 150 грам
- Соєвий соус - 2 чайних ложки
- Мелений чорний перець - 1 Чайна ложка
- Часник - 6-7 зубчиків
- Соус «Чилі» - 1 Чайна ложка
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Морква - 1 штука
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Зелений стручковий перець - 0, 5 штуки
1. Насамперед відваріть локшину в підсоленій воді, потім відкиньте на друшляк. Наріжте м'ясо невеликими шматочками. Розігрійте сковороду з ложкою рослинного масла, викладіть курку, додайте 1 ложку соєвого соусу, 0, 5 чайної ложки меленого перцю і ложку води, накрийте кришкою і готуйте кілька хвилин.
2. Вимийте зелена цибуля і нарубати його дрібно. Відокремте білу частину від зеленої.
3. Вимийте і наріжте тонкими брусочками моркву, а також зелений перець і невеликими шматочками часник.
4. Тим часом курка вже приготувалася, перекладіть її зі сковороди.
5. Розігрійте вок з 2 ложками рослинного масла, додайте половину часнику.
6. Додайте через 30-45 секунд білу частину цибулини, а також морква.
7. Через 1-2 хвилини додайте в вок зелений перець, перемішайте. Поперчіть овочі в сковороді і перемішайте.
8. Влийте соєвий соус і прогрійте ще кілька секунд.
9. Ложкою видаліть обсмажені овочі зі сковороди і перекладіть їх в тарілку.
10. Поверніть сковороду на вогонь і додайте часник, що залишився.
11. Викладіть вже обсмажену нарізану шматочками курку.
12. До курки додайте гострий соус «Чилі» і добре перемішайте.
13. Відразу після соусу додайте відварну раніше локшину і перемішайте.
14. Викладіть обсмажені овочі, знову перемішайте.
15. Прогрійте локшину 1 хвилину і додайте зелену частину цибулі.
16. Перекладіть блюдо на тарілку і відразу подавайте до столу.