Китайська локшина з морепродуктами
(покроковий рецепт з фото)
Страви азіатської кухні вже давно увійшли в повсякденний раціон. Кожен поважаючий себе кулінар обов'язково повинен знати, як приготувати китайську локшину з морепродуктами, тому сьогодні розповім про це.
Всі складові страви можна без проблем купити в супермаркеті, а рисова локшина і зовсім вже встигла полюбитися багатьом господиням. І хоча блюдо належить до китайської кухні, складнощів з його приготуванням абсолютно не виникає, найголовніше - це правильно приготувати морепродукти, щоб ті не вийшли "гуязиками" .
- Китайська локшина - 300 грам
- Коктейль морепродуктів - 0, 5 кілограма (мідії, креветки, кальмари)
- Соєвий соус - 50 мілілітрів
- Часник - 2 зубчики
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
1. Морський коктейль у мене заморожений, тому заздалегідь дістаю все з холодильника, перекладаю в миску і розморожувати при кімнатній температурі.
2. Китайську рисову локшину дістаю з упаковки і перекладаю в тарілку, заливаю холодною водою і залишаю на 10 хвилин.
3. У каструлю наливаю воду, відправляю на вогонь, після закипання відварюю рисову локшину протягом 2-5 хвилин.
4. Готову локшину перекидають на друшляк, щоб пішла зайва вода.
5. Сковороду ставлю на вогонь, вливаю оливкова олія і розігріваю його, чищу часник і нарізаю його дрібно, відправляю на розігріту сковороду.
6. Вливаю соєвий соус (його кількість можна збільшувати або зменшувати).
7. Додаю до обсмаженої часнику розморожені і промиті морепродукти, перемішую і обсмажую протягом 10 хвилин, періодично помішують.
8. У сковороду до морепродуктів викладаю локшину і акуратно перемішую.
9. При подачі викладаю локшину з морепродуктами на тарілку, посипаю чорним меленим перцем, смачного!