Рецепт Китайська локшина фунчоза фото

Китайська локшина фунчоза
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Риба та морепродукти , Морепродукти , Яйця , Кальмари
Вагітним і годуючим
На обід , На вечерю
Салати
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Китайська локшина фунчоза виготовляється з рисового борошна. Дуже часто її називають"скляній" , тому що після приготування вона стає прозорою. З цієї локшиною готують закуски, салати, супи.

Опис приготування:

Цей салат досить незвичайний, він виходить ситним. У ньому поєднується чимало інгредієнтів, які вдало доповнюють один одного. Обов'язково дайте салату настоятися, щоб коржі з яйця просочилися заправкою. Подавайте блюдо, прикрасивши його листочками м'яти. Щоб дізнатися, як приготувати китайську локшину фунчозу, прочитайте цей рецепт.

  • Funčoza - 100 грам
  • Перець жовтий солодкий - 2 штуки
  • Гриби мариновані - 150 грам
  • Кальмар копчений - 200 грам
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Соєвий соус - 30 мілілітрів
  • Олія соняшникова - 30 мілілітрів
  • Оливкова олія - 30 мілілітрів
  • Цукор коричневий - 1 Ст. Ложка
  • Сіль морська - За смаком
  • Каррі - 1 Чайна ложка
  • Часник - 3 зубчики
  • Лимон - 1 штука
китайська локшина фунчоза - фото крок 1
Закип'ятіть воду і залийте окропом фунчозу. Накрийте каструльку кришкою і дайте їй постояти десять хвилин. Потім відкиньте локшину на друшляк і наріжте її кулінарними ножицями.
китайська локшина фунчоза - фото крок 2
М'ясо копченого кальмара наріжте соломкою. Вона повинна бути такою ж довжини, як і фунчоза. Також ви можете використовувати відвареного кальмара.
китайська локшина фунчоза - фото крок 3
Солодкий перець вимийте і висушіть паперовими рушниками. Очистіть його від насіння і білих з'єднань, наріжте овоч тонкою соломкою.
китайська локшина фунчоза - фото крок 4
Вбийте в миску одне сире куряче яйце і додайте до нього жовток. Збийте все виделкою, додавши в масу трохи солі і дрібку каррі.
китайська локшина фунчоза - фото крок 5
Розігрійте на плиті сковороду з додаванням олії. Виливайте яєчну суміш на сковороду ложкою, обсмажте отримані коржі до готовності. Остудіть їх і скрутіть трубочкою, наріжте смужками.
китайська локшина фунчоза - фото крок 6
Приготуйте заправку для салату. Для цього в піалках змішайте обидва види масла, додайте сік одного лимона, соєвий соус, подрібнений часник і цукор. Ретельно все перемішайте.
китайська локшина фунчоза - фото крок 7
Відкрийте банку з маринованими грибами, відкиньте їх на друшляк. Змішайте всі заздалегідь підготовлені інгредієнти з грибами, полийте заправкою. Поставте салат в холодильник на годину, щоб він настоявся.

Схожі рецепти