Китайська локшина фунчоза
(покроковий рецепт з фото)
Китайська локшина фунчоза виготовляється з рисового борошна. Дуже часто її називають "скляній", тому що після приготування вона стає прозорою. З цієї локшиною готують закуски, салати, супи.
Цей салат досить незвичайний, він виходить ситним. У ньому поєднується чимало інгредієнтів, які вдало доповнюють один одного. Обов'язково дайте салату настоятися, щоб коржі з яйця просочилися заправкою. Подавайте блюдо, прикрасивши його листочками м'яти. Щоб дізнатися, як приготувати китайську локшину фунчозу, прочитайте цей рецепт.
- Funčoza - 100 грам
- Перець жовтий солодкий - 2 штуки
- Гриби мариновані - 150 грам
- Кальмар копчений - 200 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Соєвий соус - 30 мілілітрів
- Олія соняшникова - 30 мілілітрів
- Оливкова олія - 30 мілілітрів
- Цукор коричневий - 1 Ст. Ложка
- Сіль морська - За смаком
- Каррі - 1 Чайна ложка
- Часник - 3 зубчики
- Лимон - 1 штука
Закип'ятіть воду і залийте окропом фунчозу. Накрийте каструльку кришкою і дайте їй постояти десять хвилин. Потім відкиньте локшину на друшляк і наріжте її кулінарними ножицями.
М'ясо копченого кальмара наріжте соломкою. Вона повинна бути такою ж довжини, як і фунчоза. Також ви можете використовувати відвареного кальмара.
Солодкий перець вимийте і висушіть паперовими рушниками. Очистіть його від насіння і білих з'єднань, наріжте овоч тонкою соломкою.
Вбийте в миску одне сире куряче яйце і додайте до нього жовток. Збийте все виделкою, додавши в масу трохи солі і дрібку каррі.
Розігрійте на плиті сковороду з додаванням олії. Виливайте яєчну суміш на сковороду ложкою, обсмажте отримані коржі до готовності. Остудіть їх і скрутіть трубочкою, наріжте смужками.
Приготуйте заправку для салату. Для цього в піалках змішайте обидва види масла, додайте сік одного лимона, соєвий соус, подрібнений часник і цукор. Ретельно все перемішайте.
Відкрийте банку з маринованими грибами, відкиньте їх на друшляк. Змішайте всі заздалегідь підготовлені інгредієнти з грибами, полийте заправкою. Поставте салат в холодильник на годину, щоб він настоявся.