Маринад для шашлику на пиві
(покроковий рецепт з фото)
Маринад для шашлику на пиві готуватиме з гірчиці і темного пива. Такий маринад відмінно підійде не тільки для шашлику, але і для стейка. До речі, пива візьміть більше. Для натхнення також.
Обсяг інгредієнтів вказана з розрахунку на півкіло м'яса. Якщо у вас більше (чи менше) м'яса, відповідно збільшуйте (або зменшуйте) обсяг інгредієнтів. Що стосується темного пива, то рекомендую використовувати Guinness.
Отже, як приготувати маринад для шашлику на пиві?
1. У велику миску всипте чорний мелений перець. Додайте гірчицю і влийте маленьку баночку темного пива.
2. З гілочок розмарину обірвемо листочки. Можна трохи прим'яти їх в ступці. Додайте в миску. Можна, можливо, до речі, використовувати і сушений розмарин.
3. Перемішайте маринад до однорідної консистенції.
4. Залиште маринад в мисці на півгодини. Кришкою не закривайте його і в холодильник не прибирайте.
5. Через півгодини шматочки м'яса опустіть в маринад. Закрийте миску кришкою і поставте в холодильник на 30 хвилин - 2 годину.
6. Смажте шашлик як зазвичай.
Смачного!
- Темне пиво - 300 мілілітрів
- Гірчиця Дижонская - 2 Ст. Ложки
- Розмарин, пучок - 1 штука (невеликий)
- Перець чорний мелений - - За смаком
Отже, як приготувати маринад для шашлику на пиві?
1. У велику миску всипте чорний мелений перець. Додайте гірчицю і влийте маленьку баночку темного пива.
2. З гілочок розмарину обірвемо листочки. Можна трохи прим'яти їх в ступці. Додайте в миску. Можна, можливо, до речі, використовувати і сушений розмарин.
3. Перемішайте маринад до однорідної консистенції.
4. Залиште маринад в мисці на півгодини. Кришкою не закривайте його і в холодильник не прибирайте.
5. Через півгодини шматочки м'яса опустіть в маринад. Закрийте миску кришкою і поставте в холодильник на 30 хвилин - 2 годину.
6. Смажте шашлик як зазвичай.
Смачного!