Рецепт Маринад для шашлику на пиві фото

Маринад для шашлику на пиві
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Кефір
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви
На швидку руку, На природу
Заготовки, Соуси, Маринування, Маринади

Маринад для шашлику на пиві готуватиме з гірчиці і темного пива. Такий маринад відмінно підійде не тільки для шашлику, але і для стейка. До речі, пива візьміть більше. Для натхнення також.

Обсяг інгредієнтів вказана з розрахунку на півкіло м'яса. Якщо у вас більше (чи менше) м'яса, відповідно збільшуйте (або зменшуйте) обсяг інгредієнтів. Що стосується темного пива, то рекомендую використовувати Guinness.

Отже, як приготувати маринад для шашлику на пиві?

1. У велику миску всипте чорний мелений перець. Додайте гірчицю і влийте маленьку баночку темного пива.

2. З гілочок розмарину обірвемо листочки. Можна трохи прим'яти їх в ступці. Додайте в миску. Можна, можливо, до речі, використовувати і сушений розмарин.

3. Перемішайте маринад до однорідної консистенції.

4. Залиште маринад в мисці на півгодини. Кришкою не закривайте його і в холодильник не прибирайте.

5. Через півгодини шматочки м'яса опустіть в маринад. Закрийте миску кришкою і поставте в холодильник на 30 хвилин - 2 годину.

6. Смажте шашлик як зазвичай.

Смачного!

  • Темне пиво - 300 мілілітрів
  • Гірчиця Дижонская - 2 Ст. Ложки
  • Розмарин, пучок - 1 штука (невеликий)
  • Перець чорний мелений - - За смаком
Обсяг інгредієнтів вказана з розрахунку на півкіло м'яса. Якщо у вас більше (чи менше) м'яса, відповідно збільшуйте (або зменшуйте) обсяг інгредієнтів. Що стосується темного пива, то рекомендую використовувати Guinness.

Отже, як приготувати маринад для шашлику на пиві?

1. У велику миску всипте чорний мелений перець. Додайте гірчицю і влийте маленьку баночку темного пива.

2. З гілочок розмарину обірвемо листочки. Можна трохи прим'яти їх в ступці. Додайте в миску. Можна, можливо, до речі, використовувати і сушений розмарин.

3. Перемішайте маринад до однорідної консистенції.

4. Залиште маринад в мисці на півгодини. Кришкою не закривайте його і в холодильник не прибирайте.

5. Через півгодини шматочки м'яса опустіть в маринад. Закрийте миску кришкою і поставте в холодильник на 30 хвилин - 2 годину.

6. Смажте шашлик як зазвичай.

Смачного!

Схожі рецепти