Маринад для курячого шашлику
(покроковий рецепт з фото)
На мій погляд, найсмачніший маринад - майонезний. Я додаю трошки італійських трав і каррі. Курочка виходить просто казковою! Спробуйте!
Щоб зробити маринад для курячого м'яса, змішайте майонез з ароматними травами, спеціями і сіллю. Замаринуйте м'ясо. Якщо додаєте свіжу зелень, то кладіть її гілочками, щоб потім прибрати перед смаженням.
- Майонез - 200 грам
- Каррі - 1 Чайна ложка
- Італійські трави - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Цибуля - За смаком
- Зелень - За смаком
Такої кількості маринаду повинно вистачити на 3-4 кілограма курячого м'яса. Кількість лука опціонально. Якщо любите смажену цибулю, додайте штук 10-15 невеликих цибулинок. Якщо смажити цибуля не хочете, то додайте 2-3 штуки для смаку, щоб він віддав сік в маринад.
У майонез додайте італійські трави, сіль і каррі. Кількість солі залежить від часу маринування. Якщо потрібно швидко посмажити, то збільште кількість солі, трохи пересолити маринад. Якщо планується м'ясо за добу, то краще зробити помірний за смаком маринад, щоб м'ясо не взяло зайву сіль і не пересолити.
Вимите м'ясо переслоіть цибулею, зеленню і майонезом зі спеціями. Добре руками перемішайте. Уплотнит, щоб всі шматочки лежали в маринаді. Можна придавити пресом. Залиште маринуватися м'ясо не менше, ніж на 2-3 годину, а краще - на ніч.