Манти класичні
(покроковий рецепт з фото)
Давайте познайомимося з традиційним м'ясним блюдом сходу. У дослівному перекладі "манти" означають «начинену голову» або, як омонім, «голову варвара». Отже, дивіться детальний рецепт і пробуйте!
Також знадобиться мантоварка або пароварка і ложечка рослинного масла для змащування посуду, в якій будуть готуватися манти. Традиційно варять манти на пару в мантоварке або мантишніца, але у мене такої немає, я роблю це в пароварці або мультиварці. В сучасних Мультиварки є функція пара і спеціальне сито з великими дірками, дуже зручно для готування.
- Свинячо-яловичий фарш - 500 грам
- Вода крижана - 100 мілілітрів (в фарш)
- Сіль, перець мелений - За смаком (в фарш)
- Цибуля - 2 штуки (в фарш)
- Вершкове масла - 30 грам
- Вода - 200 мілілітрів (для тіста)
- Борошно - 3-4 склянок (для тіста)
- Сіль - 1 Чайна ложка (для тіста, зрізати верх)
Підготуйте продукти. Я заздалегідь вимила м'ясо (частина свинини жирної і шматочок яловичини) і перекрутила його на м'ясорубці через велике сито.
Спочатку потрібно зробити тісто. Візьміть глибоку посудину, всипте в неї дві склянки борошна, сіль і крижану воду. Почніть заміс тесту.
В процесі замісу всипати борошно, тісто має бути крутим! Загорніть його в харчову плівку і залиште на 30 хвилин.
Поріжте максимально дрібно цибулю, додайте його в фарш. Також додайте воду, сіль і перець чорний мелений, вимішайте фарш до однорідності.
Фарш готовий, тісто відпочило, переходимо до ліплення.
Розділити тісто 4 частини. З кожної скачайте джгутик діаметром 4 см, який розріжте на шматочки (приблизно по 3 см). Кожен шматочок розкачайте тонко, діаметр - 9 см. Покладіть в центр кожної коржики повну столову ложку фаршу і шматочок масла.
Зліпити край по серединці, як на фото.
Защипніть краю як на фото.
З'єднайте краю між собою. Готово!
Змастіть сито пароварки жиром, на невеликій відстані викладайте манти. Варіть їх на пару з моменту утворення пари 30 хвилин.
Класичні манти готові! Подають їх з різними соусами, сметаною, можна збризнути розтопленим вершковим маслом. Смачного!