Рецепт Манти класичні фото

Манти класичні
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Тісто , М'ясо , Фарш
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Страви на пару , Пельмені
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Давайте познайомимося з традиційним м'ясним блюдом сходу. У дослівному перекладі"манти" означають «начинену голову» або, як омонім, «голову варвара». Отже, дивіться детальний рецепт і пробуйте!

Опис приготування:

Також знадобиться мантоварка або пароварка і ложечка рослинного масла для змащування посуду, в якій будуть готуватися манти. Традиційно варять манти на пару в мантоварке або мантишніца, але у мене такої немає, я роблю це в пароварці або мультиварці. В сучасних Мультиварки є функція пара і спеціальне сито з великими дірками, дуже зручно для готування.

  • Свинячо-яловичий фарш - 500 грам
  • Вода крижана - 100 мілілітрів (в фарш)
  • Сіль, перець мелений - За смаком (в фарш)
  • Цибуля - 2 штуки (в фарш)
  • Вершкове масла - 30 грам
  • Вода - 200 мілілітрів (для тіста)
  • Борошно - 3-4 склянок (для тіста)
  • Сіль - 1 Чайна ложка (для тіста, зрізати верх)
манти класичні - фото крок 1
Підготуйте продукти. Я заздалегідь вимила м'ясо (частина свинини жирної і шматочок яловичини) і перекрутила його на м'ясорубці через велике сито.
манти класичні - фото крок 2
Спочатку потрібно зробити тісто. Візьміть глибоку посудину, всипте в неї дві склянки борошна, сіль і крижану воду. Почніть заміс тесту.
манти класичні - фото крок 3
В процесі замісу всипати борошно, тісто має бути крутим! Загорніть його в харчову плівку і залиште на 30 хвилин.
манти класичні - фото крок 4
Поріжте максимально дрібно цибулю, додайте його в фарш. Також додайте воду, сіль і перець чорний мелений, вимішайте фарш до однорідності.
манти класичні - фото крок 5
Фарш готовий, тісто відпочило, переходимо до ліплення.
манти класичні - фото крок 6
Розділити тісто 4 частини. З кожної скачайте джгутик діаметром 4 см, який розріжте на шматочки (приблизно по 3 см). Кожен шматочок розкачайте тонко, діаметр - 9 см. Покладіть в центр кожної коржики повну столову ложку фаршу і шматочок масла.
манти класичні - фото крок 7
Зліпити край по серединці, як на фото.
манти класичні - фото крок 8
Защипніть краю як на фото.
манти класичні - фото крок 9
З'єднайте краю між собою. Готово!
манти класичні - фото крок 10
Змастіть сито пароварки жиром, на невеликій відстані викладайте манти. Варіть їх на пару з моменту утворення пари 30 хвилин.
манти класичні - фото крок 11
Класичні манти готові! Подають їх з різними соусами, сметаною, можна збризнути розтопленим вершковим маслом. Смачного!

Схожі рецепти