Млинці класичні на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Млинці бувають товсті і тонкі, дріжджові і прості. На дріжджові часу рідко у кого вистачає, а ось щоб спекти тонкі і смачні млинці, всього лише потрібен хороший і перевірений часом рецепт.
Млинці можна подавати до столу вранці, в обід і ввечері, чи не так? У моїй родині саме так. З начинкою або без, зі сметаною, варенням, медом… млинців раді завжди. Готувати млинці нескладно, найголовніше - знайти "свій" рецепт. Я розповім вам, як приготувати млинці класичні на молоці, раптом цей рецепт вам підійде.
- Борошно пшеничне - 1 Склянка (або 130 грам )
- Молоко - 1, 5 склянки(300 мл)
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 40 грам
Забиваємо в миску яйця, додаємо цукор і сіль.
І збиваємо вінчиком до розчинення солі та цукру.
Вливаємо молоко і віночком все перемішуємо.
Всипаємо борошно.
І все тим же віночком перемішуємо до однорідного стану. Тісто має вийти досить рідким, без грудочок борошна. Я залишаю хвилини тесту 20, нехай відпочине.
Розтопимо вершкове масло і злегка остудити, воно не повинно бути гарячим. Вливаємо олію в тісто і віночком ретельно розмішуємо.
Добре розігріваємо змащену маслом сковороду. У моїй плиті на важелі 9 поділів, я смажу на 7. Сковорода діаметром 20 см. Наливаю майже повний ополоник тесту.
Коли одна сторона млинця підрум'яниться, перевертаємо і обсмажуємо другу сторону.
Складаємо млинці один на інший, можна гарячі млинці Перемащуємо вершковим маслом.
Виходить близько 16 красивих, тонких і смачних млинців.