Оладки класичні на молоці
(покроковий рецепт з фото)
На сніданок або як солодкого до чаю, для дорослих і малят оладки - приголомшливий приклад універсальної домашньої випічки. Зі сметаною, згущеним молоком, цукровою пудрою, від них неможливо відірватися.
Поспішаю поділитися своїм варіантом, як приготувати млинці класичні на молоці і дріжджах. Вони виходять дивно пишними, буквально повітряними, і практично таять у роті. Дуже рекомендую взяти на озброєння цей рецепт і повторити його на своїй кухні.
- Молоко - 2 склянки
- Борошно - 2.5 склянки
- Яйце - 2 штуки
- Сухі дріжджі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 1-2 Ст. Ложок
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. У каструльку або глибоку миску налийте тепле молоко.
2. Додайте сіль і цукор.
3. Влийте рослинне масло.
4. Всипте сухі дріжджі. Залиште хвилин на 5-8, щоб вони почали працювати.
5. Після акуратно перемішайте.
6. Всипте склянку цукру і залиште ще хвилин на 15 в теплому місці.
7. Коли з'являться бульбашки, введіть в тісто яйця.
8. І решту борошна. Ретельно перемішайте, щоб не утворилися грудочки.
9. Накрийте рушником або харчовою плівкою і залиште в теплі на 40-50 хвилин.
10. От і все, Testo майже. Значить, можна налити на сковороду олію і поставити на вогонь.
11. Викладайте тісто невеликими порціями і смажте оладки під кришкою до рум'яності з двох сторін.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!