Оладки на кефірі класичні
(покроковий рецепт з фото)
У мене завжди в холодильнику є пакетик кефіру, з якого я часто готую ранкову випічку. Ароматні, м'які і свіжі борошняні вироби піднімають настрій зранку своїм смаком і зарядом вуглеводів.
Незважаючи на велику кількість подібних рецептів, цей мені здається одним з найбільш базових, з мінімумом інгредієнтів. Загалом, хочу вам розповісти про те, як приготувати млинці на кефірі класичні. В склад не додаються дріжджі, але без соди пишності не одержати. Цукора додаю трохи, краще потім подати солодке варення або згущене молоко.
- Борошно - 200 грам
- Кефір - 250 мілілітрів
- Рослинна олія - 60-80 мілілітрів
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Яйця - 1 штука
Яйце збийте в глибокому посуді з цукром і сіллю в легку піну.
У яєчну суміш влийте трохи підігрітий кефір. Ще раз все перемішайте.
Далі просійте борошно з содою. Замішайте тісто віночком.
Розігрійте масло на сковороді. Вливайте в неї оладки столовою ложкою.
Запікайте оладки з обох боків до золотистого кольору. Приємного чаювання!