Рецепт Мамалига з бринзою фото

Мамалига з бринзою
(покроковий рецепт з фото)

Молдавська кухня
Молочні продукти , Сир , Крупи , Бринза
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Мамалига
Кількість порцій: 1
Час приготування: 30 хв.

У Молдавії мамалига і хліб, і гарнір, і самостійне блюдо. Готують її досить часто. Давайте і ми приготуємо смачну і поживну мамалигу.

Опис приготування:

Кажуть, що у молдаван міцні і здорові зуби саме від того, що вони часто їдять мамалигу. Може і так. Але то, що мамалига - це смачна каша, я не спорю. А з бринзою або іншим сиром - смакота. Розповідаю, як зробити мамалигу з бринзою. Рецепт дуже простий, тому не боїмося щось зіпсувати і беремося за підготовку.

  • Молоко - 300 мілілітрів
  • Заголовок для палітурки - 80 грам
  • Бринза - 150 грам
  • Сіль - 1-2 Щепоток
мамалига з бринзою - фото крок 1
Молоко налити в каструлю і довести до кипіння.
мамалига з бринзою - фото крок 2
Всипаємо кукурудзяну крупу і весь час помішувати, щоб не вийшли грудочки. Солимо. З сіллю обережніше. Спробуйте спочатку бринзу - якщо вона дуже солона, то мамалигу можна і не солити.
мамалига з бринзою - фото крок 3
Варимо мамалигу хвилин 10. Весь цей час не забуваємо її помішувати, інакше каша пригорить. Після закінчення 10 хвилин зменшуємо вогонь до мінімуму і закриваємо кашу кришкою. Нехай постоїть на вогні ще хвилин 10. Або можна укутати в теплу ковдру.
мамалига з бринзою - фото крок 4
Бринзу натираємо на крупній тертці.
мамалига з бринзою - фото крок 5
Тепер починаємо формувати мамалигу з бринзою. На дно глибокої чаші викладаємо частину каші.
мамалига з бринзою - фото крок 6
Посипаємо кашу частиною натертої бринзи.
мамалига з бринзою - фото крок 7
Потім знову кашу…
мамалига з бринзою - фото крок 8
І потім знову натерту бринзу. Кількість шарів можна регулювати на свій розсуд і в залежності від кількості продуктів. В даному рецепті розрахунок продуктів на 1 добрячу порцію.

Схожі рецепти