Мамалига з бринзою

Мамалига з бринзою
Кількість порцій: 1 Час приготування: 30 хв.
У Молдавії мамалига і хліб, і гарнір, і самостійне блюдо. Готують її досить часто. Давайте і ми приготуємо смачну і поживну мамалигу.

опис приготування:

кажуть, що у молдаван міцні і здорові зуби саме від того, що вони часто їдять мамалигу. Може і так. але то, що мамалига — це смачна каша, я не спорю. А з бринзою або іншим сиром — смакота. розповідаю, як зробити мамалигу з бринзою. Рецепт дуже простий, тому не боїмося щось зіпсувати і беремося за підготовку.

  • молоко— 300 мілілітрів
  • заголовок для палітурки— 80 грам
  • бринза— 150 грам
  • сіль— 1-2 Щепоток
Мамалига з бринзою - фото крок 1 Молоко налити в каструлю і довести до кипіння.

Мамалига з бринзою - фото крок 2 Всипаємо кукурудзяну крупу і весь час помішувати, щоб не вийшли грудочки. солимо. З сіллю обережніше. Спробуйте спочатку бринзу — якщо вона дуже солона, то мамалигу можна і не солити.

Мамалига з бринзою - фото крок 3 Варимо мамалигу хвилин 10. Весь цей час не забуваємо її помішувати, інакше каша пригорить. Після закінчення 10 хвилин зменшуємо вогонь до мінімуму і закриваємо кашу кришкою. Нехай постоїть на вогні ще хвилин 10. Або можна укутати в теплу ковдру.

Мамалига з бринзою - фото крок 4 Бринзу натираємо на крупній тертці.

Мамалига з бринзою - фото крок 5 Тепер починаємо формувати мамалигу з бринзою. На дно глибокої чаші викладаємо частину каші.

Мамалига з бринзою - фото крок 6 Посипаємо кашу частиною натертої бринзи.

Мамалига з бринзою - фото крок 7 Потім знову кашу…

Мамалига з бринзою - фото крок 8 І потім знову натерту бринзу. Кількість шарів можна регулювати на свій розсуд і в залежності від кількості продуктів. В даному рецепті розрахунок продуктів на 1 добрячу порцію.

Схожі рецепти

Грузинська мамалига

Грузинська мамалига

У Грузії мамалигу називають гомі і готують її з білою кукурудзяної муки грубого помелу. Це смачна і недорога каша дуже смачна з солоним сиром. опис приготування: Традиційна грузинська каша, яку в Грузії подають і як хліб, і як гарнір. це просте, недороге і корисне блюдо. Рецепт приготування гр...

читати далі
Каша мамалига

Каша мамалига

Знаменита мамалига - це блюдо молдавської кухні, яке часто називають королевою всіх каш. Воно також популярно на Кавказі, тому його готують в різних варіаціях. Я зробила з сиром. Читайте! опис приготування: Важливо лише те, що головні інгредієнти завжди повинні бути одні й ті ж: кукурудзяна му...

читати далі
Мамалига з кукурудзяної крупи

Мамалига з кукурудзяної крупи

Густа кукурудзяна каша цікава на смак і має досить корисними властивостями. Пропоную урізноманітнити ваше меню. опис приготування: Мамалига дуже популярна в Молдові, Румунії, Західній Україні та й на Кавказі її варять досить часто. Ця каша з кукурудзяної крупи чи борошна дуже живильна і корисн...

читати далі
Мамалига з кукурудзяної муки

Мамалига з кукурудзяної муки

Ситну кашу з кукурудзяної муки можна подати до сніданку, обіду або вечері зі сметаною, шкварками, м'ясною підливою, обсмаженою беконом або бринзою. Вона готується буквально за 20-25 хвилин. опис приготування: Мамалига виходить дуже ситної, але готується це блюдо на воді, на відміну від закарпа...

читати далі
Мамалига по-абхазски

Мамалига по-абхазски

Традиційна ситна кукурудзяна каша з сиром сулугуні. В Абхазії її їдять по кілька разів на день. Давайте і ми спробуємо приготувати на обід мамалигу. опис приготування: Мамалигу ще називають каша-хліб. У Молдавії і Румунії ця каша готується дуже густий і більше схожою на хліб, а ось в Абхазії —...

читати далі