Мамалига з бринзою
(покроковий рецепт з фото)
У Молдавії мамалига і хліб, і гарнір, і самостійне блюдо. Готують її досить часто. Давайте і ми приготуємо смачну і поживну мамалигу.
Кажуть, що у молдаван міцні і здорові зуби саме від того, що вони часто їдять мамалигу. Може і так. Але то, що мамалига - це смачна каша, я не спорю. А з бринзою або іншим сиром - смакота. Розповідаю, як зробити мамалигу з бринзою. Рецепт дуже простий, тому не боїмося щось зіпсувати і беремося за підготовку.
- Молоко - 300 мілілітрів
- Заголовок для палітурки - 80 грам
- Бринза - 150 грам
- Сіль - 1-2 Щепоток
Молоко налити в каструлю і довести до кипіння.
Всипаємо кукурудзяну крупу і весь час помішувати, щоб не вийшли грудочки. Солимо. З сіллю обережніше. Спробуйте спочатку бринзу - якщо вона дуже солона, то мамалигу можна і не солити.
Варимо мамалигу хвилин 10. Весь цей час не забуваємо її помішувати, інакше каша пригорить. Після закінчення 10 хвилин зменшуємо вогонь до мінімуму і закриваємо кашу кришкою. Нехай постоїть на вогні ще хвилин 10. Або можна укутати в теплу ковдру.
Бринзу натираємо на крупній тертці.
Тепер починаємо формувати мамалигу з бринзою. На дно глибокої чаші викладаємо частину каші.
Посипаємо кашу частиною натертої бринзи.
Потім знову кашу…
І потім знову натерту бринзу. Кількість шарів можна регулювати на свій розсуд і в залежності від кількості продуктів. В даному рецепті розрахунок продуктів на 1 добрячу порцію.