Грузинська мамалига
(покроковий рецепт з фото)
У Грузії мамалигу називають гомі і готують її з білою кукурудзяної муки грубого помелу. Це смачна і недорога каша дуже смачна з солоним сиром.
Традиційна грузинська каша, яку в Грузії подають і як хліб, і як гарнір. Це просте, недороге і корисне блюдо. Рецепт приготування грузинської мамалиги зовсім простий. Щоб вона була зовсім грузинської - постарайтеся знайти білу кукурудзяну муку спеціально для мамалиги. Розповідаю, як приготувати грузинську мамалигу.
1. Ставимо на вогонь воду і доводимо до кипіння.
2. Засипаємо кукурудзяну муку і заважаємо, заважаємо, заважаємо. Інакше утворюються грудочки, як в манній каші.
3. Варимо на невеликому вогні, інакше каша буде "плюватися" . Час варіння - хвилин 20-25. Якщо вам потрібна не дуже густа мамалига - в процесі варіння можна додати води.
4. Подають в Грузії мамалигу на дерев'яній дошці. А ми накладаємо кашу в тарілку і подаємо з скибочками солоного сиру.
Смачного!
- Кукурудзяне борошно грубого помелу - 1 Склянка
- Вода - 3-3, 5 склянки (залежить від того, який густоти мамалигу ви хочете отримати)
- Солоний сир - 200 грам
1. Ставимо на вогонь воду і доводимо до кипіння.
2. Засипаємо кукурудзяну муку і заважаємо, заважаємо, заважаємо. Інакше утворюються грудочки, як в манній каші.
3. Варимо на невеликому вогні, інакше каша буде "плюватися" . Час варіння - хвилин 20-25. Якщо вам потрібна не дуже густа мамалига - в процесі варіння можна додати води.
4. Подають в Грузії мамалигу на дерев'яній дошці. А ми накладаємо кашу в тарілку і подаємо з скибочками солоного сиру.
Смачного!