Малиновий мармелад
(покроковий рецепт з фото)
Мармелад смачний і ароматний, приготований з замороженої на зиму малини. Як загусник швидкорозчинний желатин. Такий десерт підійде до будь-якого свята і порадує друзів.
Малиновий мармелад у вигляді кульок можна зробити з двох половинок мармеладу, з'єднавши їх між собою. За даним рецептом можна приготувати мармелад будь-якої форми, одношаровий або двошаровий. Рецепт легкий, мармелад зможе приготувати будь-який початківець кулінар.
- Малина - 1, 5 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Желатин - 20 грам
- Малина перетерта з цукром - 1 Чайна ложка

Підготуємо інгредієнти для малинового мармеладу.

У каструлю наливаємо воду і викладаємо малину. Підігріваємо і товчемо ягоди.

Отриману масу перекладаємо в сито з дрібними дірочками. Сік з м'якоттю стікає в піалу, а кісточки залишаються в ситечку.

Малиновий сік виливаємо в каструлю і додаємо цукор.

Потім додаємо желатин. Ставимо каструлю на маленький вогонь і підігріваємо до 70 градусів. Сік з желатином весь час помішувати до повного розчинення цукру і желатину.

Малиновий сік з желатином проціджуємо через сито і розливаємо по формах. Відправляємо форми в холод на 30-40 хвилин.

Готовий мармелад виймаємо з формочок. Половину мармеладок ставимо на плоску тарілку дном вгору.

Кожну мармеладку змащуємо тонким шаром перетертої з цукром малини. Можна використовувати будь-яке варення або сироп густої консистенції.