Рецепт Джем малиновий фото

Джем малиновий
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Малина
Вегетаріанське харчування
Для дітей , Літні , На сніданок , Десерт
Солодке , Джеми , Заготовки
Кількість порцій: 2
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Зима - це чай, і чай - це малина. А якщо ще й хліб з малиновим варенням. Одним словом дуже смачно! Я люблю свою кладовую, адже там завжди можна знайти таку смачну малинову баночку.

Опис приготування:

Я завжди готую варення декількома способами, щоб знайти"той самий" . Приготувати малиновий джем з даного рецептом дуже просто, головне - терпіння. Нам знадобляться всього лише 3 інгредієнта і трохи часу.

  • Малина - 1 кілограм
  • Цукор - 330 грам
  • Вода - 330 мілілітрів
1
Почнемо з приготування цукрового сиропу. У великій каструлі воду з цукром доведіть до кипіння, перемішуючи, поки цукор повністю не розчиниться.
2
Додайте в сироп вимиту малину і варіть на середньому вогні протягом 45 хвилин. Перемішуйте варення досить часто, щоб джем не пригоріла. Якщо з'являться піна, її потрібно збирати, щоб варення було чистим.
3
Залиште джем остигати на ніч. На другий день поставте варити його знову, щоб випарувати зайву сік. Джем повинен загуснути.
4
Гаряче варення розлийте в заздалегідь стерилізовані банки. Я стерилізують в духовці. Просто поставте банки на деко і і відправте в духовку, розігріту до 120 градусів на 20 хвилин.
5
Зберігайте варення в прохолодному місці. Смачного!

Схожі рецепти