Джем малиновий
(покроковий рецепт з фото)
Зима - це чай, і чай - це малина. А якщо ще й хліб з малиновим варенням. Одним словом дуже смачно! Я люблю свою кладовую, адже там завжди можна знайти таку смачну малинову баночку.
Я завжди готую варення декількома способами, щоб знайти "той самий" . Приготувати малиновий джем з даного рецептом дуже просто, головне - терпіння. Нам знадобляться всього лише 3 інгредієнта і трохи часу.
- Малина - 1 кілограм
- Цукор - 330 грам
- Вода - 330 мілілітрів
1
Почнемо з приготування цукрового сиропу. У великій каструлі воду з цукром доведіть до кипіння, перемішуючи, поки цукор повністю не розчиниться.
2
Додайте в сироп вимиту малину і варіть на середньому вогні протягом 45 хвилин. Перемішуйте варення досить часто, щоб джем не пригоріла. Якщо з'являться піна, її потрібно збирати, щоб варення було чистим.
3
Залиште джем остигати на ніч. На другий день поставте варити його знову, щоб випарувати зайву сік. Джем повинен загуснути.
4
Гаряче варення розлийте в заздалегідь стерилізовані банки. Я стерилізують в духовці. Просто поставте банки на деко і і відправте в духовку, розігріту до 120 градусів на 20 хвилин.
5
Зберігайте варення в прохолодному місці. Смачного!