Малиновий бісквіт
(покроковий рецепт з фото)
Всім любителям домашньої випічки рекомендую спробувати цей рецепт приготування малинового бісквіта - найніжнішого і дуже смачного. Таке ласощі просто тане в роті.
У пошуку варіанту для десерту, не проходьте повз цього! Приготувати малиновий бісквіт в домашніх умовах можна в формі торта, невеликих тістечок або рулетика, як в даному випадку.
- Яйце - 4 штуки
- Цукор - 1-1.5 склянки (близько 200 грам для тіста, інше в крем)
- Борошно - 150 грам
- Молоко - 50 мілілітрів
- Вершкове масло - 250 грам(200 грам для крему, інше - для глазурі при бажанні)
- Малина - 250-300 грам
- Какао - 2 Ст. Ложки (по бажанню)
1. Насамперед потрібно вбити яйця в невелику мисочку і з'єднати з цукром. Збити віночком або міксером до появи пухирців. У невеликій каструльці довести до кипіння воду і відправити яєчну суміш на водяну баню. Продовжуючи збивати, потрібно збільшити масу в обсязі мінімум в два рази.
2. Потім зняти її з водяної бані, продовжуючи збивати, трохи остудити. Поступово вводити борошно, збиваючи, щоб не було грудочок. Якщо у вас є свій варіант тесту, яке ніколи не підводить, можете злегка змінити рецепт приготування малинового бісквіта. Деко застелити пергаментом і акуратно вилити тісто.
3. Надіслати лист в розігріту духовку, а тим часом можна зайнятися начинкою. Малину вимити і відкинути на друшляк. Вершкове масло з'єднати з цукром (в залежності від солодощі ягоди і ваших смакових уподобань) і збити до однорідності. Коли крем готовий, додати в нього свіжі ягоди і акуратно перемішати.
4. Коли бісквіт готовий, його потрібно дістати з духовки і відразу згорнути рулетом за допомогою пергаменту. Гарячим він згортається дуже просто.
5. Потім акуратно прибрати папір, а сам бісквіт при бажанні можна просочити цукровим сиропом, якщо ягоди не дуже соковиті.
6. Розгорнути бісквіт і рясно змастити кремом. Чим більше ягід, тим смачніше буде малиновий бісквіт в домашніх умовах.
7. Згорнути бісквіт рулетом і залишити, щоб він як слід просочився.
8. Доповнити цей простий рецепт малинового бісквіта можна апетитною глазур'ю. Для її приготування необхідно довести до кипіння вершкове масло з молоком і цукром. Додати трохи какао і через пару хвилин глазур буде готова.
9. Залишилося тільки полити її зверху і при бажанні прикрасити додатково до смаку. От і все, апетитний домашній десерт готовий.