Малиновий джем
(покроковий рецепт з фото)
Малиновий джем - ласощі на сніданок, яке так люблять в Європі. Малиновий джем - смачно, корисно, красиво і легко! Баночку джему ви приготуєте за 10 хвилин! Пальчики оближеш!
Для джему слід вибирати хороші, стиглі ягоди.
Готовність малинового джему можна визначити по краплині, якщо крапля джему, потрапивши на тарілку не скачується, а повільно сповзає, то джем готовий.
Далі слід джем укладати в прогріті сухі банки, закупорювати бляшаними кришками і остуджувати, перевернув их вверх дном.
- Малина - 3 склянки
- Лимон - 1/2 штуки (потрібен тільки сік)
- Сік чорної смородини - 0, 5 склянки
- Пектин фруктовий - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Склянка
1. Малину промийте, очистіть від гілочок і плодоніжок, просушіть. Потім викладіть малину в сито.
2. Сито поставте на миску, перетріть ягоди.
3. Перетріть ягоди порціями.
4. Видавіть сік половини лимона прямо в сито. Воно "зловить" кісточки.
5. Ягідне пюре перелийте в сотейник, каструльку або сковороду. Якщо хочете, додайте трохи цілих ягід. Джем вийде з ягідними шматочками.
6. Додайте в сковороду пектин.
7. Перемішайте, включите середній вогонь, доведіть до кипіння. Постійно заважайте!
8. Додайте цукор, заважайте до розчинення цукру, ще раз доведіть до кипіння.
9. Пості хвилинки кипіння зніміть малиновий джем з вогню.
10. Перелийте малиновий джем в чисту суху банку. Залиште до охолодження (з 3-4 годину).
11. Малиновий джем готовий! Смачного!