Рецепт Мал, запечений з грибами фото

Мал, запечений з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Гриби , Мал , Печериці
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Пісні страви , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Дуже цікаве блюдо, яке не потребує особливих фінансових затрат на покупку дорогих інгредієнтів. Рис запікається з грибами та цибулею в духовці. Виходить листкова запіканка, смачна і апетитна!

Опис приготування:

Це одне з тих страв, які завжди і всюди можна легко приготувати. Звичайно ж, Мал, запечений з грибами в домашніх умовах, не володіє чимось видатним і особливим. Проте блюдо виходить насиченим і ароматним: з таким вже точно не помреш з голоду. Вдалого приготування!

  • Мал - 250 грам
  • Печериці - 300 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Сіль і перець - За смаком
  • Масло рослинне - За смаком
  • Кріп - За смаком
мал, запечений з грибами - фото крок 1
В першу чергу потрібно відварити рис до готовності, опустивши промиту крупу в підсолену воду. Тим часом наріжте шампіньйони тонкими пластинками.
мал, запечений з грибами - фото крок 2
Цибулю і часник очищаємо і дрібно нарізаємо.
мал, запечений з грибами - фото крок 3
Кріп також подрібнюємо.
мал, запечений з грибами - фото крок 4
Розігріваємо в сковороді рослинне масло, і обсмажуємо цибулю з часником до прозорості.
мал, запечений з грибами - фото крок 5
Додаємо гриби, і обсмажуємо все разом до готовності. Сіль і перець - за смаком.
мал, запечений з грибами - фото крок 6
Рівно половину звареного рису викладаємо у форму для запікання, акуратно розрівнюємо.
мал, запечений з грибами - фото крок 7
Зверху викладаємо половину грибної начинки.
мал, запечений з грибами - фото крок 8
Кладемо на начинку другу половину рису, разравниваем.
мал, запечений з грибами - фото крок 9
До залишилася начинку додайте борошно, перемішайте.
мал, запечений з грибами - фото крок 10
Влийте 350 мл. Води. Готуйте на середньому вогні до загусання, помішуючи.
мал, запечений з грибами - фото крок 11
Додатково посоліть і поперчіть, також додайте зелень.
мал, запечений з грибами - фото крок 12
Заливаємо наше блюдо приготовленим соусом. Відправляємо форму в духовку на 25 хвилин, температура 180 градусів.
мал, запечений з грибами - фото крок 13
Смачного!

Схожі рецепти